Spaghetti med kødboller

Jeg er næppe den eneste, som trænger til noget andet end julemad i disse dage. Derfor kommer her en opskrift på spaghetti med kødboller, eller spaghetti meatballs om I vil. Det er en god og nem ret, som kan spises af både singler, par, børnefamilier etc. Og det bedste af det hele, retten minder mig om New York. Forberedelsestiden er ca. 15 min, og det tager ca. 30 min. at tilberede maden. Der er nok til fire personer. Jeg lavede det til min kæreste og jeg, og der var rigeligt til, at han kunne få resten med til frokost dagen efter.

Ingredienser:

  • Spaghetti, så meget som du ønsker. Brugt evt. squash spaghetti for en sundere udgave.
  • Et par duske basilikumblade til pynt

Til tomatsaucen:

  • To løg
  • To spsk. god olie, gerne olivenolie
  • To fed hvidløg
  • Tre dåser med hakkede eller flåede tomater, evt. friske tomater i stedet
  • En dåse tomatpure
  • En tsk. salt
  • En halv spsk. sukker
  • En spsk. balsamicoeddike, hvid

Til kødbollerne:

  • En dl. mælk, jeg bruger skummetmælk
  • 400 gram hakket kalv og flæsk
  • Et æg
  • Et løg, helst fintrevet
  • Et fed hvidløg, helst fintrevet
  • Revet citronskal af ca. en halv citron
  • En spsk. frisk timian, evt. tørret
  • To skiver lyst brød uden skorpe, hvis du har
  • 50 gram revet parmesanost
  • To tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning, gerne olivenolie
  • Evt. ekstra parmesanost til servering. Mozzarellaost kan også bruges.

Fremgangsmåde:

Tomatsaucen:

  • Snit løgene fint.
  • Opvarm olien i en gryde, og kom løgene ned i.
  • Steg løgene ved jævn til svag varme, så de bliver blanke, ikke brankede.
  • Pil hvidløgene og knus dem let.
  • Kom løgene i gryden sammen med tomater og tomatpure.
  • Lad tomatsaucen simre i ca. 15 min. under låg og lad den gerne koge lidt ind, hvis der er meget væske ved.
  • Blend tomatsaucen til en helt fin konsistens.
  • Smag tomatsaucen til med sukker, salt og eddike.

Kødbollerne:

  • Udblød brødet i mælk i ca. fem min.
  • Rør kødet sammen med æg, løg og hvidløg.
  • Tilsæt det udblødte brød, citron, parmesan, salt og peber.
  • Rør det hele godt sammen.
  • Form farsen til små kødboller.
  • Steg dem på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
  • Kom de færdigstegte kødboller i saucen.
  • Servér spaghetti med kødboller og tomatsauce.
  • Kom godt med revet parmesan over og drys med basilikumblade.
Share:

8 Comments

  1. Nikki Lund
    28. december 2015 / 11:27

    Mmmh! Hvor ser det bare lækkert ud 🙂
    Kram

    • Lullumut
      Forfatter
      28. december 2015 / 16:09

      Tak! Det smagte super godt 🙂

  2. Ida
    28. december 2015 / 06:56

    Det ser lækkert ud 🙂
    Det minder mig om Lady og Vagabonden 😀

    • Lullumut
      Forfatter
      28. december 2015 / 07:10

      Tak 🙂
      Ja, det er den klassiske reference 🙂

  3. Eline Tychsen
    27. december 2015 / 22:52

    Eer helt sulten igen nu! Det ser virkelig lækkert ud 😀 Den må prøves!

    • Lullumut
      Forfatter
      28. december 2015 / 07:09

      Haha, sorry! 🙂 Du må gemme opskriften til en anden dag 🙂

  4. Anna
    27. december 2015 / 18:21

    Mmh spaghetti er altid godt! 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      27. december 2015 / 19:16

      Jeg kunne ikke være mere enig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!