Photo credit: Monica Hjelmslund.
Jeg kender flere, der skal giftes i år, og min mand og jeg er inviteret med til det ene bryllup. Det glæder jeg mig til. Synes bryllupper er sådan en fin ting. Inden jeg selv blev gift, havde jeg kun været med til to bryllupper. Og det er lige som om bryllupper har fået en helt ny betydning, efter jeg selv blev gift.
På billederne her kan du se vores bryllupskage. Vi holdt vores bryllup på Comwell i Holte, og her havde de en konditor tilknyttet. Men han kunne hverken tilbyde os smagsprøver, et møde eller sågar en hjemmeside med billeder. Dybt suk. Derfor måtte vi tage (kage)skeen i egen hånd. Høhø.
Kagens udseende
Uha, udseendet på kagen var nemt. Jeg ville gerne have et stilrent og minimalistisk udtryk. Ikke noget stort og vildt. Jeg kiggede Pinterest tyndt og fandt hurtigt ud af, hvordan kagen skulle se ud. Et niveau, hvid og toppet med bær. Vi blev enige om at gå med hvid marcipan. Mener jeg fik det råd fra en veninde, der selv var blevet gift. Fordi det bare er mere lækkert end fondant, og fordi min mand er vild med marcipan.
Læs også: Vores bryllupsinvitationer
Kagens smag
Vi var totalt på bar bund med kagens smag. Derfor tog vi forbi Mette Blomsterbergs Café i Lyngby. Den er desværre lukket her i januar i år. Æv. Her valgte vi tre kager fra montrén, som vi syntes var flotte og lød gode. Vi spurgte også en hel del til kagernes sammensætninger. Vi valgte at gå uden om almindelig mørk chokolade, da det i følge os ikke hører sig til i en bryllupskage. Og nødder gik vi også uden om. Min svigerfar bryder sig ikke om at tygge i nødder, og det ville vi gerne respektere. Vi blev enige om, at den hvide chokolademousse fra den ene kage smagte ret godt sammen med jordbærmousse fra den anden kage.
Selve kagen
Vi sendte et par billeder fra pinterest til konditoren sammen med vores beskrivelse af kagen, og han var enig langt hen ad vejen men kom med et par justeringer, som vi gik med på. Således endte vi med en bryllupskage i et niveau med med to lag mousse; hvid chokolade og jordbær. Vi foreslog selv en lys bund af malede mandler. Sådan helt fint. Vi har ikke klap forstand på kagebunde. Den hvide chokolademousse var øverst, og hele kanten rundt var hvid marcipan. Der var hvid glasur rundt i toppen og i bunden for at skjule kanterne. Øverst var den toppet med alverdens lækre bær. Uhm, jeg elsker bær.
Da vi nåede til selve bryllupsdagen, havde vi hverken set eller smagt kagen. Behøver jeg fortælle, at vi var ret spændt. Og ikke mindst nervøse. Hvad nu hvis den slet ikke var pæn eller smagte godt. Eller endnu værre, de havde glemt os. Heldigvis stod den der til vores reception hos Comwell i Holte. Den var stor og flot, og den smagte dejligt. Og vi havde tilmed fået en separat kage med hjem til fryseren, så vi ikke fik en snakket rest.