Pakkekalender idéer til små børn

Pakkekalender idéer til små børn
FOTO: Louise Herby. Julen 2018. A’s første jul.

Inden vi får set os om, er det december, og julen banker på døren. Har du besluttet dig for at lave en pakkekalender til et barn i din familie? Måske dit eget barn, dit barnebarn eller din nevø eller niece? Jeg deler mine bedste idéer til en pakkekalender til små børn. Først og fremmest vil jeg understrege, at en pakkekalender ikke behøver at omhandle hverken store eller dyre gaver. Små børn synes ofte bare, det er sjovt at pakke gaver ud, og så er det underordnet, hvad de har kostet. Det er værdien i det at glæde nogen, der tæller. Som f.eks. på billedet herover, hvor gavepapiret og figenstængerne i flotte farver løb med al opmærksomheden.

Her kommer de, mine bedste pakkekalender idéer til små børn

Start med at gøre dig følgende overvejelser. Hvad er dit budget? Det kan sagtens klares for 100-200kr. Som jeg skrev ovenfor, behøver du ikke blive ruineret. Overvej om det må være brugte ting? De fleste forældre i dagens Danmark har ikke noget imod brugte ting, men hør alligevel ad, hvis det ikke er til dit eget barn. Genbrug er bedre for både din pengepung og miljøet.

Noget barnet mangler

Hvis det ikke er dit eget barn, kan du høre barnets forældre, om han eller hun mangler noget. Som forælder vil jeg godt skrive under på, at vi altid mangler et eller andet. Et lille barn skifter hurtigt størrelse, og ting går tilmeld hurtigt i stykker.

Forslag:

 • En tandbørste.
 • Et par sokker.
 • En drikkedunk.
 • Sengetøj.
 • En pakke bleer.
 • En madkasse.
 • Et badelagen.
 • En pakke batterier.
 • Plaster med flotte motiver. F.eks. superhelte eller prinsesser.

Noget barnet ønsker sig

Det er sjældent små børn ved, hvad de ønsker sig. Men prøv at observere eller høre ad. Herhjemme manglede vi f.eks. på et tidspunkt en Ryder figur fra Paw Patrol. Vi har været heldige at få en masse Paw Patrol legetøj gratis af en dame, men vi fik kun Ryders motorcykel med og altså ikke selve figuren. For mig var en Ryder figur helt klart et ønske, da vi ofte snakkede om, at Ryder var væk.

Forslag:

 • En paraply.
 • En legetøjsfigur.
 • En lommelygte.
 • Modellervoks.
 • Et badebassin.
 • Et fiskenet.
 • Malebøger.
 • En bamse.
 • Balloner.
 • Tuscher.
 • Farveblyanter.
 • Klistermærker.

Noget barnet kan tage på

Yes, sådan en lille størrelse vokser konstant ud af sit tøj. Jeg synes kun, det er et lille halvt år siden, vi gik en størrelse op i tøj og nattøj, og nu er det altså snart tid til at skifte størrelse igen.

Forslag:

 • Bukser.
 • Sutsko.
 • Bluser.
 • Regntøj.
 • Underbukser.
 • Nattøj.
 • Undertrøjer.
 • Badekåbe.
 • Termotøj.
 • Sokker.

Andre gode ting at komme i en pakkekalender

Som jeg nævnte helt i starten, behøver det virkelig ikke at være dyrt at lave en pakkekalender. Du kan gå på jagt hos bl.a. dit lokale supermarked, Søstrene Grene, Tiger, Normal, Kirppu, Børneloppen, Mødrehjælpen, Red Barnet, Røde Kors Genbrug osv. Ja, der findes såmænd rotationsgrupper på Facebook, hvor du kan være heldig at få ting gratis eller ligefrem efterlyse dem.

Udover de nævnte ting ovenfor kan jeg komme i tanke om bøger, noget spiseligt eller endda oplevelser. Her kommer det virkelig an på barnets alder. Min søn er f.eks. ret glad for bøger, men han har nogle favoritter, og vi låner altid en stak på biblioteket. Dog synes jeg, det er hyggeligt at have nogle, der er vores egne, vi kan tage med på tur og på ferie.

Bøger: Pixibøger. Tegneserier.

Noget spiseligt: Figenstænger. Frugtspaghetti. Frugtfiduser. Små rosinpakker. Ostehaps (de kan komme i sokken om morgenen, så de fortsat er kolde). Majssnacks. Slikkepinde.

Oplevelser (helst samme dag): En tur i Legeland. En tur på Bakken. En tur i Tivoli. Ud og fælde/hente juletræ. Spise æbleskiver. En tur i svømmehallen.

Læs eller genlæs: Gode oplevelser med børn

BONUS: Hvis du ikke orker at finde på 24 små, individuelle gaver, kan du gøre noget helt andet. Køb en æske LEGO Duplo eller en pose med små biler og giv en klods eller en bil hver dag i 24 dage. Hvis du bruger en julesok, behøver de ikke engang at være pakket ind. Du kan også gå sammen med en anden, der vil give gaver til samme barn. Så kan I slippe afsted med 12 gaver hver.

Lad mig endelig høre om du kan bruge mine idéer. Eller måske du har nogle tilføjelser, jeg selv har glemt?

// Følg min blog på Facebook //

4 Comments

 1. Ida
  18. oktober 2021 / 19:30

  Det er hyggeligt og du kommer med nogle gode ideer. Jeg får helt lyst til at lave en kalender til min mindste niece 🙂

  • Louise
   Forfatter
   18. oktober 2021 / 22:46

   Hej Ida
   Tusind tak 🙂 Dejligt hvis du kan glæde din niece. Eller måske du kan lave 12 til dem hver, så ingen føler sig overset 🙂
   Kh. Louise

 2. 1. december 2020 / 10:04

  Jeg synes det er nogle supergode ideer.

  Jeg har før lavet pakkekalender, som jeg syntes var både stressende og fyldt med dyr plastikskrammel. Så jeg valgte det fra alligevel. Men, jeg synes det er synd at børnene går glip af magien ved en kalender. Så jeg har besluttet mig for at lave noget til dem alligevel…

  Jeg er liiiidt forsinket (det er trods alt allerede den 1. december i dag), men jeg satser på at have noget klar til når børnene kommer hjem fra børnehave og skole… så det er super med denne liste til lige at komme i gang. Det behøver jo ikke være så dyrt eller besværligt 🙂

  • Louise
   Forfatter
   1. december 2020 / 22:09

   Kære Elizabeth
   Det glæder mig, du kan bruge mine idéer 🙂 Jeg har lige tilføjet 2 ekstra på listen: plaster (med motiver) og balloner. Det er i hvert fald ting, der lige er blevet efterspurgt herhjemme 🙂
   Hvor lyder det bare godt. Og lige præcis. Det kan også være en lille besked med “valgfri film i biografen” eller “nattøj en hel dag (weekend)” afhængig af deres alder 🙂 Jeg er sikker på, dit kreative hovede nok skal finde på noget godt 🙂
   Jeg har selv tænkt mig at sørge for kalendergaver herhjemme næste år. I år får han både adventsgaver + 3 julekalendere af bedsteforældre + faster. Så han mangler jo ikke noget 🙂
   Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!