Den bedste opskrift på cremet iskaffe

Den bedste opskrift på cremet iskaffe
FOTO: Louise Herby. Cremet iskaffe i krystalglas med stålsugerør.

Når vi rammer sommerhalvåret, skal jeg gerne have mig min. én daglig iskaffe. Og jeg laver den helst selv, for så bliver den præcis, som jeg ønsker den. Det er også væsentlig billigere selv at lave sin iskaffe end at købe den på en café, på en tankstation eller i et supermarked. Så, derfor bringer jeg her den bedste opskrift på cremet iskaffe. I følge mig, naturligvis.

Den bedste opskrift på cremet iskaffe

Opskriften jeg bruger fandt jeg oprindeligt henne hos Christine Egholm aka Acie, men jeg har siden hen modificeret den lidt til min smag. Her er hvad du skal bruge til 1 glas iskaffe.

Ingredienser:

 • Kaffe. 1 kapsel espresso eller en lille kop med stærk pulverkaffe.
 • Brun farin eller kaffesirup. 2 tsk. brun farin eller 1 skvæt kaffesirup.
 • Isterninger. Evt. lavet på kaffe der er frosset ned.
 • Mælk. Efter behov. Jeg bruger den mælk, vi har i køleskabet, og det er som regel minimælk.

TIP! Er du rigtig god, kan du brygge kaffe og lade det køle af. Når kaffen er kold, kan du hælde den i isterningeforme eller isterningeposer. Du kan bruge kaffe-isterningerne i stedet for almindelige isterninger. Så slipper du for at få en vandet iskaffe, når isklumperne smelter. Det tager lidt længere tid, men de er gode at bruge, når de først ligger i fryseren.

Prøv også: En dejlig forfriskende iste

Om du bruger brun farin eller kaffesirup er op til dig. Jeg kan personligt bedst lide smagen af brun farin, men herhjemme bliver det hurtigt hårdt. Derfor bruger jeg kaffesirup i stedet. Eller en form for sødemiddel hvis det godt må være lidt kalorielet, ahem. Det er også nemmere og hurtigere at dosere. Men, det er altså smag og behag.

Fremgangsmåde:

 • Bryg kaffen (uanset om du bruger kapsel, pulver eller instant kaffe).
 • Kom den brune farin ned i den varme kaffe og rør rundt, så farinen bliver opløst.
 • Stil kaffen på køl. Gerne min. 10 min. Det er afhænger lidt af din tålmodighed og tid i løbet af dagen.
 • Hvis du bruger kaffesirup i stedet for brun farin, kommer du det i kaffen, når den er kølet ned.
 • Skum mælken. Du kan bruge f.eks. et elektrisk piskeris. Jeg bruger vores Nespresso Aeroccino 4 Titan mælkeskummer, som kan lave kold, cremet mælk på ingen tid. Kom mælken op i glasset. Har jeg ikke tid, hælder jeg bare kold mælk i.
 • Fyld op med isterninger.

Hvis du benytter dig af opskriften her, så læg gerne en kommentar, så jeg kan se, om du er lige så begejstret som mig ❤

4 Comments

 1. 26. juli 2020 / 09:23

  Mh elsker iskaffe 🙂 Jeg har altid fryseren fuld af kaffe isterninger 😀

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   26. juli 2020 / 22:54

   Kære Stine
   Ja, iskaffe er en fantastisk oplevelse. Ved ikke hvad jeg gør til efteråret, når det bliver for koldt at drikke den 😉 Det er vel som en junkie, der skal afvendes..
   Sådan en god idé med kaffe-isterninger. Må indrømme jeg er for doven til det. Også fordi vi ikke har en alm. kaffemaskine men bruger kapsler. Så er det liiidt omstændigt at skulle fylde en pose eller form, haha. Jeg kommer også bare ekstra mælk i i stedet for isterninger.
   Kh. Louise

 2. 24. juli 2020 / 08:18

  Uha, denne skal jeg da prøve og lave i dag! Jeg kendte ikke tricket med den brune farin. Jeg har tilfældigvis stadigvæk en af de der små, håndholdte mælkeskummere som var så moderne for 20 år siden – det er fint at den snart bliver brugt igen! (Og utroligt at den ikke er røget i en af mine utallige oprydningsseancer… jeg må vist have vidst at denne opskrift ville komme :-D)

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   26. juli 2020 / 22:52

   Kære Elizabeth
   Hvor herligt du kan bruge opskriften 🙂 Jeg håber, du kan lide den. Meld endelig retur ❤
   Åh, jeg håber sådan, du fik gang i mælkeskummeren. Jeg kan slet ikke forstå, jeg har kunne undvære den. Kaffe med ikke-skummet mælk er slet ikke lige så lækkert, haha. Du kan også lave varm kakao/chokolade med skummet mælk. Vi bruger minimælk, og det minder fantastisk meget om flødeskum! Haha ja, hvor underligt du ikke har skaffet dig af med den undervejs.
   Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!