Gode idéer til date nights derhjemme

Gode idéer til date nights derhjemme
FOTO: Louise Herby. Date nights derhjemme.

Synes du også, det er blevet helt umuligt at gå på date med din partner, efter du er blevet mor? Sådan er det i hvert fald herhjemme. Før i tiden gik vi i biografen flere gange om måneden, men nu er der ligesom et lille menneske, som ikke kan være alene hjemme. Som jeg sagde til min mødregruppe sidst, er det lige før, jeg er mere sammen med dem uden børn end med min mand alene. Vi har et par bedsteforældre, men de har jo deres eget liv og interesser og kan ikke bare passe i tide og utide.

Der er mange forskellige måder at pleje parforholdet på, mens der er små børn i hjemmet. Én af dem er at lave date nights derhjemme. Så hermed, en håndfuld gode idéer til date nights derhjemme. Lad mig endelig vide, hvis du bruger idéerne eller har flere gode idéer.

Gode idéer til date nights derhjemme

Lav mad sammen

Alexander sover ofte først hen mod kl.21, og der er det lige sent nok at begynde at lave mad. Men jeg har veninder, der spiser lidt med deres børn, og når børnene så sover ved 19-tiden, finder de lidt lækkerier frem i køkkenet. Prøv f.eks. lidt god tapas eller måske hjemmelavet sushi eller fondue med rødvin (reklamelink). Gør det ekstra hyggeligt ved at lave en picnic på en tæppe på gulvet i stuen, og åben tilmed en flaske god vin. Fondue skal I nok ikke lave på gulvet, af sikkerhedsmæssige grunde.

Spis takeaway

Hvis I ikke orker selv at lave maden efter en lang dag, og det forstår jeg absolut godt, kan I hente takeaway eller endda få det leveret. Prøv den lokale, Just Eat eller måske Early Bird (reklamelink), hvor du kan barbere en god del af prisen af. Jeg ville klart gå efter noget sushi, som vi ikke spiser så tit, fordi Alexander ikke rigtigt gider det.

Lav chokoladefondue

Hvis det bliver for sent til mad, kan jeg varmt anbefale chokoladefondue. Vi har et sæt fra OBH, som vi fik i gave af nogle venner for mange år siden, og det finder vi frem engang i mellem. Vi skærer lidt blandet frugt, afhængigt af årstid og sæson. F.eks. ananas og jordbær. Og så smelter vi lidt mørk chokolade og sidder og namser i det, mens vi snakker eller ser noget.

Lav drinks og cocktails

Nu skal det hele ikke handle om mad og drikke, selvom det ellers smager skønt. Men I kan også købe ind til flotte drinks og cocktails og øve jer i at lave dem sammen. Må jeg anbefale Gin Hass, Whiskey Sour, Lumumba eller Irish Coffee? Hvis dit barn sover let, så overvej at skippe dem, der skal bruges blender til.

Prøv samtalekort

Hvis I ikke er så gode til at få snakket sammen, fordi der ofte går hverdag i den, kan samtalekort måske være vejen frem. Jeg har ikke selv erfaring med nogen, men Go’ Samtale har en parudgave, der virker ret geniale. Kategorierne er; Det inderste, Vores hverdag, Tæt på, Go’ sex og Fælles retning.

Lav spa

Tag et langt bad og sæt jer i sofaen i badekåber. Lav fodbad, tag en ansigtsmaske på eller brug en ansigtsscrub. Hvad I lige har lyst til. Gør det til en “rigtig” spa med vand, nødder og måske udskåret frugt i mundrette stykker.

Læs noget sammen

Læs en spændende bog sammen, f.eks. en krimi hvis I er til den slags. I kan skiftes til at læse højt for hinanden. Eller lyt til en god og relevant lydbog eller podcast. Lyderbøger kan I bl.a. høre gratis via eReolen via bibliotekslogin.

Inspiration til en date ude af huset: Besøg Hotell Smygehus Havsbad i Sydsverige

Spil et sjovt eller udfordrende spil

En af de ting jeg personligt godt kan lide at hygge med derhjemme er brætspil, og jeg ved, at min mand også holder meget af det. Vores personlige favoritter er Sequence og Scrable. Vi har en lille håndfuld spil derhjemme, og engang i mellem låner vi nogle på biblioteket for lige at prøve dem af, inden vi selv køber dem. Vi har bl.a. prøvet Partners Duo og 3D Labyrinth. Jeg kunne godt tænke mig snart at prøve et escape room spil, f.eks. Exit eller Unlock! (reklamelink). Vi kan også godt lide at spille elektroniske spil sammen på f.eks. PC eller PlayStation. Skriv hvis du vil have nogle forslag til sådanne spil. Er I mere til puslespil, kan I også lægge et flot puslespil (reklamelink) på spisebordet, f.eks. mens I smager på jeres cocktails eller lytter til noget.

Tag en test

Prøv at tage en test sammen. F.eks. En Enneagram test om de 9 forskellige personlighedstyper. Det er en god måde at lære hinanden endnu bedre at kende på som par.

Se en god serie eller film

Den her er nem, men det kan stadig være rigtig hyggeligt. Og det kræver ikke nogen planlægning, hvis det skal være spontant. Don’t fix it if it ain’t broke. Vi ser sjældent noget sammen, fordi klokken hurtigt bliver for mange, og her er det klart sjovere med en serie end en halv film. Hold op hvor er det ærgerligt at misse de sidste 20 min, fordi der er et barn, der er vågen. For nylig begyndte vi på The White Lotus på HBO MAX, og den får vores varmeste anbefaling. Husk at købe ind til popcorn, eller hvad I nu har lyst til. Hvis det er sommer og lunt udenfor, og I har have, kan I sætte jer udenfor med en tablet eller bærbar PC og se noget. Husk en evt. babyalarm.

Hvis det går helt galt

Hvis du synes, det kan være svært at finde på noget at lave, så sæt evt. en månedlig dag af. Det kan f.eks. være den første onsdag i hver måned eller den sidste lørdag i hver måned. Og planlæg så noget skiftevis. På den måde skal du kun finde på noget hver anden måned og kan så nyde din partners påfund den anden måned. Går det helt galt, findes der også abonnementsboxe som Dately. Du kender måske konceptet fra Løvens Hule. Vi har haft abonnement på det i et par måneder, og det er nemt, fordi de finder på det hele og sender eventuelle ingredienser og oplevelser.

Andre gode tips til en hyggelig aften

Husk endelig at gøre lidt ud af jer selv. Tag pænt tøj på, som hvis I skulle på date ude i den virkelige verden, og læg telefonerne væk. Tænd en masse levende lys eller lyskæder. Men det vigtigste er jo i virkeligheden at være sammen og lave noget sammen for ikke at glemme hinanden i hverdagens logistik.

Jeg håber, du nød dette blogindlæg ❤️

Date nights derhjemme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!