Opskrift på en figenkage med friske figner

Lad dig endelig ikke skræmme af overskriften. Figner er nemlig slet ikke farlige. De smager i virkeligheden rigtig godt. Da min svigerfar og hans kone kom til middag for et par uger siden, besluttede jeg mig for at bage. Jeg bager desværre yderst sjældent, selvom jeg elsker det. Så det var en kærkommen lejlighed. At det så var høj solskin og 25 grader udenfor imens er en anden historie.

Læs også: Opskrift på banankage med valnødder

Jeg valgte bl.a. at bage en figenkage, fordi jeg havde en opskrift liggende på en. Og den opskrift havde jeg haft i de sidste rigtig mange år, så nu var det tid. Sæsonen for figner strækker sig fra juli til september. Så hvis du også vil bage en figenkage, er der rig mulighed for at finde friske figner i butikkerne nu.

Ingredienser:

  • Seks til otte faste, modne figner. Jeg valgte nogle helt mørke og modne.
  • En spsk. sukker
  • Fløde til flødeskum. Hvis du har lyst. Det giver et godt modspil.

Dej

  • 150 gram smør
  • 100 gram sukker
  • En vaniljestang
  • Fire æg
  • Revet skal af en citron
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram kartoffelmel
  • En spsk. kanel
  • En halv tsk. bagepulver
  • En halv dl. fløde

Drys

  • En spsk. kanel
  • En spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

  • Skyl fignerne og skær stilkene fra
  • Skær fignerne i seks ensartede både hver
  • Læg dem på et fad med skærefladerne opad og drys dem med sukker
  • Stil fignerne i køleskabet, til de skal bruges
  • Smør en springform på 22 cm, og drys den med sukker. Jeg brugte en rund silikoneform.
  • Rør smør, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt
  • Rør æggene i et ad gangen, og rør godt imellem
  • Rør citronskallen ud i æggene
  • Sigt de to slags mel, kanel og bagepulver sammen. Rør denne blanding og fløden i dejen.
  • Fordel dejen ud i formen og tryk fignerne pænt ned i dejen med skærefladerne opad
  • Bag kagen ved 180 grader i en forvarmet ovn i 30 minutter på nederste rille
  • Tag kagen ud ad ovnen og drys den med flormelis og kanel gennem en si
  • Bag kagen i ca. 10 minutter endnu
  • Kagen er klar, når den er hævet, gylden og gennembagt. Prøv med en tandstik.

Kagen serveres afkølet med kold piskefløde til.

Hvid Riflet desserttallerkener fra Royal Copenhagen // Dessergafler fra IKEA

Share:

6 Comments

  1. Katrine Guldbæk
    17. september 2016 / 11:29

    Mmh, det lyder vildt lækkert :-).

    • Lullumut
      Forfatter
      17. september 2016 / 16:23

      Og den smagte også lækkert 🙂 Hvis du har tid til at bage lidt her i weekenden, vil jeg anbefale dig den 🙂

  2. 15. september 2016 / 18:39

    Den lyder kage lyder ret lækker og det var en god anledning at lave den i 🙂
    Nu ved du, at jeg ikke er den store mester bager, men en kage med figner, kunne jeg godt kaste mig ud i 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      17. september 2016 / 16:22

      Den smagte så godt, og ja – det er altid bedre at bage til gæster end til sig selv 🙂
      Det er jeg skam heller ikke, men den er så nem, at alle og enhver kan bage den 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      17. september 2016 / 16:21

      Den smagte også virkelig godt 🙂 Jeg skal helt sikkert bage den igen en anden gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!