LCHF – Low Carb High Fat

Min seneste kogebog er “LCHF – Spis dig mæt & glad” af Jane Faerber, som blogger på Madbanditten. Jeg købte bogen, fordi jeg jo gerne vil være sundere, og LCHF livsstilen tiltaler mig meget. Retterne lyder og ser så spændende ud, at jeg næsten ikke kan forstå, hvordan det kan være i den sundere ende. Hvis I ikke kender LCHF, så går det ud på at skære helt ned på kulhydrater såsom brød, ris og pasta. Til gengæld gives der så gas med protein i form af godt, fedt kød samt grøntsager og fedt. Fedtet fra bl.a. fløde og smør indeholder stort set ingen sukker, så det er med til at holde blodsukkeret stabilt. Fedt delen kan godt virke lidt skræmmende for mange, men jeg føler mig nu ikke skræmt.

Jeg har forsøgt mig med lidt forskellige LCHF retter, bl.a. burgere uden boller og pommes frites, en gryderet med æg og fetaost samt en blomkålspizza, og jeg er meget imponeret over, hvor velsmagende det kan blive. Jeg skal have sat mig noget mere ind i de forskellige ingredienser og kombinationsmuligheder, og så vil jeg fjerne alle de ting fra mit køkkenskab, som ikke kan benyttes. Det er i mine øjne den eneste rigtige måde at gøre det på. Har I erfaring med LCHF, og spiser I efter nogen bestemt livsstil?

Min største hurdle lige nu er at skulle til familiesammenkomster, bloggerevents etc. Jeg har så svært ved at holde snitterne væk fra kage, slik og sodavand. Og så er jeg generelt ikke meget hjemme for tiden. Men jeg vil og skal have ført rutinerne 100% ind i hverdagen. Dog stadig med plads til at skeje ud ind i mellem. Det skal jo ikke blive surt. I øvrigt kan jeg vældig godt lide skyr, men det er meget fedtfattigt, og til LCHF anbefales der fed, græsk yoghurt i stedet. Det er lidt af en omvæltning, haha.

Share:

16 Comments

 1. Tine // Frøken Fregne
  22. februar 2014 / 10:25

  Jeg glæder mig rigtig meget til at høre mere om, hvad du synes om LCHF 🙂 Personligt spiser jeg LCHF hjemme og når jeg er ude, så prøver jeg at undgå brød, pasta osv., men hvis det ikke kan lade sig gøre, så er det også ok. Og når jeg er til fødselsdag osv., så spiser jeg altså også et stykke kage, men jeg er blevet meget bedre til at begrænse mig. Heldigvis oplever jeg også, at det ikke decideret påvirker mig med de der skift af og til. Jeg ved, at dem der er meget strikse, kan få det rigtig dårligt når de så får kulhydrater eller sukker, men for mig gør det ikke så meget. Selvfølgelig kan jeg blive lidt oppustet og vægten går lidt i den forkerte retning. Men hellere det, end at det bliver rigtig besværligt at være andet end hjemme 🙂 Man skal jo også kunne leve livet 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   22. februar 2014 / 18:33

   Med det kendskab jeg har pt, er jeg ret begejstret 🙂
   Jeg vil heller ikke på nogen måde være besværlig, når jeg er ude.
   Jeg kan godt forestille mig, at det er hårdt at skeje ud, hvis man følger det slavisk.
   Må sige at jeg også er meget inspireret af dig og det indlæg, du lavede hos mig i september 🙂

 2. 19. februar 2014 / 09:58

  Det lyder ret spændende, prøver også selv at følge den så vidt muligt, så glæder mig til at følge med i hvordan du har det med den 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   22. februar 2014 / 18:03

   Spændende at du også er i gang med det 🙂 Jeg håber, der kommer nogle resultater på den ene eller anden måde hurtigt 🙂

 3. 19. februar 2014 / 09:41

  Det lyder spændende Louise…
  Jeg har selv købt Anne Bechs bog Fit på 100 dage, for at prøve at komme i virkelig god form… og den har lidt af de samme principper.
  – Det betyder ay jeg har skåret ris, pasta og brød væk… men ellers bare spist som jeg plejer (det er altså ikke helt det hun skrive man skal, men jeg vil heller ikke slanke mig… bar komme i kanon form)
  Det har efter en måned betydet, at jeg virkelig er stærk nu.. og markeret (synes jeg selv ha ha) og så forsvinder fedt fra maven helt vildt hurtigt, hvis jeg ikke spiser brød – det har jeg nu altid vidst…
  Jeg er spændt på at følge din færd – pøj pøj!

  • Lullumut
   Forfatter
   22. februar 2014 / 18:02

   Ja ik, og nu har jeg endelig ryddet op i køkkenskabet 🙂
   Den har jeg også kigget på, men den virker umiddelbart for uoverkommelig for mig.
   Det lyder til, du allerede er godt i gang så 🙂 Sejt, hvor er du god 🙂 Maven er klart mit største problem område..
   Tak! 😀 <3

 4. Trine
  18. februar 2014 / 20:04

  Jeg spiser ikke umiddelbart efter bestemt princip – det er skisme lidt svært når der også skal tages hensyn til en 3-årige meget selvstændige mening om hvad der skal spises og jeg ikke gider lave to slags mad.

  Men jeg er kraftig tiltalt af at spise efter LCHF metoden. Og de gange det er lykkedes mig at spise efter metoden et par dage så oplever jeg færre udsving i mit energi niveau og jeg oplever ikke at gå sukkerkold kl. 14.30.

  Og så skulle du prøve at lave Taco Tærte med tomatbund – det er guf 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   18. februar 2014 / 22:46

   Det kan jeg godt sætte mig ind i. Der er det også nemmere, hvis barnet “får det ind med modermælken”, og ellers kan man vel sagtens kombinere og blot lave lidt pasta ved siden af.
   Fedt, det er jeg altså glad for at høre 🙂
   Tak for tip 🙂 Jeg har godt kigget på den. Har ikke vidst om det var mig, men når du nu lokker 😉

 5. Ida
  18. februar 2014 / 17:16

  Jeg kunne godt tænke mig at smage den blomkålspizza – eller svampeburger 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   18. februar 2014 / 22:44

   Den er også noget så lækker og faktisk ekstremt nem at lave 🙂 Du bør prøve selv 🙂 Svampeburger er ikke lige mig, da jeg ikke spiser svampe 😉

 6. Nina
  18. februar 2014 / 16:58

  Jeg spiser LCHF, og har gjort det siden august/september sidste år. Jeg er ikke striks, så der er plads til undtagelser her hos mig 🙂 Jeg har oplevet, at jeg har MEGET mindre behov for – og lyst til – sukker nu end tidligere. Jeg har f.eks. ikke lyst til at købe en pose blandet slik eller en sodavand mere – og det kunne jeg ellers godt have tidligere 🙂 Til gengæld bruger jeg en del piskefløde, f.eks. flødeskum med bær og lidt mørk chokolade, hvis der skal dessert på bordet i weekenden osv. Er spændt på at læse om dine erfaringer undervejs!

  • Lullumut
   Forfatter
   18. februar 2014 / 22:44

   Ej, det er virkelig fedt at høre 🙂 Måske det bliver min tur til ikke at have lyst til slik en dag? 🙂 Det kunne være helt fantastisk. Ja, jeg skal have købt noget sukrin mv. her i weekenden, så jeg har nogle af “luksus” ingredienserne også.

 7. Karina
  18. februar 2014 / 16:40

  Umiddelbart kender jeg ikke livstilen, men jeg har hørt rigtig meget om den 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   18. februar 2014 / 22:41

   Der har også været meget omtale om den den seneste tid 🙂

 8. Line - Infashionwebelieve
  18. februar 2014 / 16:20

  Jeg spiser ikke efter nogen bestemt livsstil. Jeg forsøger at spise varieret, masser af grøntsager og så skære ned på portionsstørrelsen. Vi undgår også, så vidt muligt, brød, pasta, ris og kartofler herhjemme, og det har jeg virkelig kunne mærke en forskel på. Jeg elsker dog pasta, så der skal være plads til at synde en gang imellem 😉

  • Lullumut
   Forfatter
   18. februar 2014 / 22:40

   Det lyder også ganske fornuftigt 🙂 Sejt at din kæreste også er med på at undgå kulhydrater. Det er min altså ikke helt komfortabel med.. Hvor er det dejligt, at du kan mærke forskel, selvom jeg ikke har syntes/synes du trænger 🙂 Ja, der skal være plads til at skeje ud, om det så er med pasta eller guf 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!