Vigtige ting at huske inden en større rejse

Reklame

  På billedet ser du smukke Kamo River i Kyoto i Japan lige omkring solnedgang

Inden jeg rejste til Japan var jeg ret så stresset. Eller travl må jeg hellere skrive. For det første havde jeg travlt på jobbet. Både fordi jeg skulle rejse men også fordi et par af mine kollegaer stoppede i ugerne op til. Det er lige som om alting skal falde sammen inden en ferie. Derudover havde jeg bare så mange ting, der skulle på plads. Jeg skulle jo ikke bare på ferie. Jeg skulle helt om på den anden side af jorden, og der ville gå mange timer, inden jeg mødte min veninde. Derfor skriver jeg her lidt om nogle vigtige ting at huske inden en større rejse.

En af de ting jeg brugte meget energi på var at undersøge rejseforsikringer. Det er en kedelig ting, som jeg aldrig ved, om jeg får brug for. Ikke desto mindre ville jeg ikke komme til skade i Japan og selv skulle stå for udgifterne. Jeg undersøgte markedet og priserne for rejseforsikringer, og bl.a. kiggede jeg hos Allianz rejseforsikring. Jeg tjekkede mange steder, og hos dem virker det meget overskueligt. På forsiden vælger du, om det skal være f.eks. en enkelt rejse, som i mit tilfælde, samt ud- og hjemrejsedatoer. Dernæst vælger du destination samt antal personer forsikringen skal gælde for. Og vupti, tre forslag til forsikringer dukker op. Her kan du så vælge efter dit behov og din pengepung.

Heldigvis er jeg i den situation, at jeg har et Mastercard Gold kort gennem min bank. Det giver mig automatisk en rejseforsikring, når min rejse er købt og betalt på det kort. Og rejseforsikringen dækkede mig fuldt ud i Japan. Dog udløber mit kort til september, og jeg har ikke besluttet mig for, om jeg vil have fornyet det. Min næste ferie, indtil videre, er til vinter, og der har min svigerinde stået for betalingen. Derfor skal jeg uanset hvad have mig en rejseforsikring, og Allianz rejseforsikring virker som et rigtig godt bud. Nemt, bekvemt og til at betale. Det bedste er næsten, at du kan bestille en rejseforsikringen dagen inden din rejse.

Vigtige ting at huske inden en større rejse

 • Adresseliste
 • Betalingskort
 • Det blå sygesikringskort
 • Det gule sygesikringskort
 • Flybillet/boardingkort
 • Medicin
 • Pas
 • Penge, især udenlandsk valuta
 • Rejseforsikring
 • Visum

Har jeg glemt noget på listen? Hvad kan gøre dig ekstra travl inden en rejse?

Holdningerne er som altid mine egne

Share:

1 Comment

 1. Ditte
  17. august 2018 / 10:51

  Hej,

  Super god liste. Jeg kan tilføje at det også er en god idé at tænke over vaccination i god tid inden rejsen. Vi har også altid et ekstra betalingskort med som vi lægger et sikkert sted på hotelværelset.

  Mvh. Ditte

  Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!