Ude godt hjemme bedst

Ude godt hjemme bedst
Udsigten fra sommerhuset. Regn, regn og atter regn.

Så er vi hjemme igen, min lille familie. Vi tog i lejet sommerhus i Sjællands Odde lørdag eftermiddag og landede herhjemme i går aftes. Vi kørte i høj sol. Alle mand havde shorts og sandaler på. Og vi kørte hjem i regnvejr i vores varmeste tøj. Faktisk har det været køligt, blæsende og regnfuldt lige siden søndag-mandag. Lidt kedeligt sommerhus-vejr. I hvert fald når man har en tumling, som bestemt ikke gider at ligge på sofaen og se film og spille brætspil hele dagen, haha.

Vi havde lejet sommerhuset gennem Novasol. Ikke af nogen speciel årsag fordi vi kiggede faktisk alle steder, også via Airbnb. Novasol kom bare tættest på vores ønske. Vi lejede dette sommerhus. Et dejligt stort sommerhus på en stor aflukket grund. Med terrasse, hængekøje, grill, ude-køkken, udendørsbad, tre soveværelser, køkken-alrum, anden række til stranden (stenstrand), gyngestativ mv. Meget meget fint sted. Huset var næsten alt for stort til os. Vi kan varmt anbefale det, hvis du står og gerne vil leje et sommerhus ved Sjællands Odde.

Ferie med børn

Nu hedder overskriften jo ude godt hjemme bedst. Og det er der en grund til. Vi havde jo en rigtig ærgerlig tur til Bulgarien, som du kan læse om her, hvis du ikke allerede har læst det blogindlæg. Derfor ville vi satse på Danmark. Booke en uge i august/september, og det var så nu. For det første er det bare ikke afslappende at holde ferie med et barn. Nogen steder. Alt andet end afslappende. Han var på. Fra kl.7-8 hver morgen til kl.20-21 hver aften. Kun lige afbrudt af en lur fra kl.11:30-13:30. Når han sov lur, pustede vi ud. Det var til gengæld nemt, da vi ikke var hjemme og ikke skulle vaske tøj mv. Dernæst var vejret dårligt, undtagen om søndagen hvor vi var i Sommerland Sjælland. Derfor kom vi ikke på stranden, og vi fik heller ikke udnyttet det fine udendørsareal, hvilket var ærgerligt.

At pakke med et barn

Udover ikke at slappe af og vejret, var der også et par andre faktorer, der spillede ind. Da jeg skulle pakke til turen kom jeg i tanke om fra vores tur til Bulgarien, hvor lidt jeg er vild med at pakke. En ting er at pakke til sig selv. Men nu skulle der pludselig pakkes til et lille menneske også. Tøj, legetøj, neglesaks, termometer, Panodil Junior, barnevogn. Alt muligt. Og så herudover ting til sommerhuset. Sengelinned, håndklæder, klude, salt og peber, madvarer. You name it. Og jeg er nok lidt kontrol freak, for jeg lader altså ikke min mand stå for at pakke til barn og sommerhus, haha. Og det fik jeg også kun bekræftet på turen, da han havde glemt jakke og lukkede sko til sig selv. Det må være efterveerne fra hans operation samme uge.

Dårlige nætter

Jeg sov ikke særlig godt om natten. Som du nok kan se, er grunden stor. Der er langt mellem naboerne, og flere huse stod af og til tomme om natten. Jeg kunne slet ikke få ro og slappe af. Der var en lampe, der tændte og slukkede hele natten (det har vi anmeldt), så den første nat troede jeg, der gik nogen rundt udenfor. Så klamt.

Status fremadrettet

Status er at vi bliver hjemme fremadrettet. Indtil bassen er stor nok til at forstå, hvad vi fortæller ham. Vi skal hverken flyve, til udlandet eller i sommerhus. Med mindre der måske er bedsteforældre med der kan aflaste. Det betyder også, at vi bliver hjemme i næste uge, som planlagt. Vi finder på nogle gode oplevelser i stedet. Vi skal bl.a. i svømmehallen og i Zoo, og så har vi snakket om at besøge LegeJunglen i Slangerup.

Share:

2 Comments

 1. Ida
  13. september 2019 / 18:21

  Vil gerne tro, at det er en hel del mere besværligt at rejse med børn.
  Håber at der var flest positive oplevelser i Sommerhuset. Jeg kommer også gerne og aflaster 😀

  • Lullumut
   Forfatter
   15. september 2019 / 22:07

   Ja, og så tror jeg på, at børn har brug for faste rammer og rutiner, da de også har deres vaner 🙂 Vi har i hvert fald haft mega travlt med at få ham puttet, efter vi kom hjem. Der gik næsten en uge, før han ville blive puttet i sin egen seng :-/
   Bedre vejr havde nok helt sikkert hjulpet på det 🙂
   Du er meget velkommen, du kommer bare 🙂 Det er også næsten et år siden, du har set A 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!