Status på sukkerfri april

Status på sukkerfri april
Status på sukkerfri april
Status på sukkerfri april

Som lovet kommer her en status på sukkerfri april. Som jeg tidligere nævnte valgte min mand og jeg at holde sukkerfri april. Også kaldet en sukker detox. Det betød, at i april måned skulle vi skære ned på indholdet af sukker i vores mad. Vi har en masse sociale arrangementer henover sommeren; polterabends, bryllup, badeferie mv, og vi vil gerne stå bare sådan nogenlunde lige.

Så, hvordan gik sukkerfri april?

Sukkerfri april gik overordnet set godt men dog ikke lige så godt som håbet. Sukkerfri april var en KÆMPE øjenåbner. Vi fik virkelig øjnene op for, hvor meget skjult sukker, vi indtager på daglig og ugentlig basis. Og hvor meget vi snack’er. Desværre havde vi mange sociale arrangementer i april; konfirmation, nonfirmation, polterabend, mødregruppe-komsammen, afskeds-morgenmad på min arbejdsplads m-m. Vi forsøgte virkelig at holde igen men ville også gerne kunne spise lidt, når vi var ude. Så det blev lidt mere ‘alt med både’ end direkte afhold.

Vi havde ikke helt fået ryddet vores køkken. Bl.a. var der en dåse med lav-selv-croissanter, som var ved at udløbe. Og vi blev enige om at lave og spise dem fremfor at smide ud eller give væk. Det havde helt sikkert været fint at give sådanne madvarer væk til naboer, men der var vi ikke stærke nok. At smide mad ud vil vi aldrig gøre, så længe det ikke fejler noget.

Som måneden forløb fik vi mere og mere lyst til usunde sager. Alt muligt. Sodavand, varm kakao, pandekager, vafler, bland-selv-slik, chips. ALT. Så ja, da april var gået, var vi hurtige til at forgribe os på sukkerholde sager. Det var ikke ret positivt, haha.

Alternativer til sukkerholdige snacks

Vi forsøgte virkelig at tænke i alternativer. Vi spiste frisk/frisk-skåret frugt, nødder, mørk chokolade med en høj kakaoprocent, diverse raw barer mv. Det handlede hele tiden om at tænke i alternativer. Og ja, der er også frugt i sukker, men det er bedre end så meget andet. Vi drikker også normalt sodavand i weekenden, men der var vi gode til at holde os til vand, danskvand og te.

Hvad vil jeg gøre anderledes til næste sukkerfri periode?

Hvis jeg beslutter mig for at afholde en sukkerfri periode igen en anden gang, er der helt sikkert et par ting, jeg vil gøre anderledes. Først og fremmest vil jeg sørge for, at vi ikke har diverse guf liggende i køleskab, i køkkenskabe mv. Enten skal der ikke være der, eller også skal det gives væk. Og så vil jeg sørge for at lægge det i en mindre social måned. Udover at komme lidt bedre fra start vil jeg måske ikke planlægge det til en hel måned. Det var en ret lang periode.

Har du prøvet at holde en sukkerfri periode/sukker detox?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!