Slå-om-kjolens store comeback

Som nævnt et par gange før, har jeg rigtig mange bolde i luften denne sommer. Derfor blev jeg glad, da Rikke tilbød at skrive et gæsteindlæg her til bloggen. Rikke arbejder som modeskribent og blogger på Katoni.dk. Her skriver hun om alt fra mode og skønhed til serier og celebrity-kultur. I dag deler hun ud af sin viden om sommerens store tendens: slå-om-kjolen. God fornøjelse!

Slå-om-kjolen er i den grad tilbage! Den Instagram-venlige kjole er for tiden ikke til at overse. Hverken når man går på gaden, scroller gennem sociale medier eller bladrer i modemagasiner.

The wrap dress, som kjolen også kaldes, har siden 70’erne været et symbol på feminin frigørelse. Det skyldes i høj grad den belgisk-amerikanske designer Diane von Furstenberg. Hun tog modeverdenen med storm med sin fortolkning af slå-om-kjolen. Hun designede den netop med forestillingen om den frigjorte og sensuelle kvinde i tankerne, og dét hittede hos kvinderne i 70’erne. Faktisk havde hun i 1976 solgt mere end 5 millioner(!) slå-om-kjoler.

Den klassiske DvF slå-om-kjole var i et stretchy jerseystof og med lange ærmer og knælang længde. Vogue-redaktøren André Leon Talley har endda skrevet en hel bog om den, nemlig ”Diane von Furstenberg: The Wrap”. Så der er vist ingen tvivl om, at slå-om-kjolen har en prominent plads i modehistorien.

En af de oprindelige Diane von Furstenberg wrap dresses fra 1976. Foto: metmuseum.org

I dag er det ikke kun den knælange slå-om-kjole i jerseystof, der hitter. Der findes mange forskellige modeller med varierende længde og et løsere fit samt detaljer som flæser, blomsterprint og polkaprikker.

Læs ogsåCool bomberjakker med print

Men særligt én model trender: nemlig ”The Alexandra” fra det australske brand Réalisation Par. Kjolerne fra dette hypede mærke bæres af prominente bloggere såvel som internationale stjerner, eksempelvis modellen Bella Hadid og sangerinden Lorde. Priserne på slå-om-kjoler fra Réalisation Par ligger på mellem 1200–1500kr.

Bella Hadid og Lorde i ”The Alexandra” fra Réalisation Par. Foto: teenvogue.com

De forskellige high street brands har været hurtige til at opsnappe tendensen. Så hvis du ikke synes, at budgettet rækker til en kjole fra Réalisation Par, kan du finde en mere prisvenlig variant hos brands som Vero Moda og Gina Tricot. Men du skal holde godt øje, for de seneste modeller er begge blevet udsolgt på ingen tid. Det siges dog, at Vero Moda kjolen kommer tilbage til august og endda i flere nye farver.

Vero Moda kjole til 259,95 kr. Foto: bestseller.com

Mika dress fra Gina Tricot til 299 kr. Foto: ginatricot.com

Foruden at være flotte og kurvefremhævende er en fordel ved slå-om-kjoler, at de er super nemme at style. På en varm solskinsdag kan du lade den komme helt til sin ret og ikke bære andet end kjolen kombineret med accessories som solbriller og et par fine sandaler eller sporty sneakers.

Til en lidt mere kølig dag er det oplagt at tage en rå læderjakke udenover. Eller dyrke lag-på-lag trenden og sætte et par habitbukser eller cropped jeans til.

Mulighederne er virkelig mange med denne fine og anvendelige kjole. Så hvis du spørger mig, er slå-om-kjolen et glædeligt gensyn, der gerne må blive i modebilledet lang tid endnu.

Share:

2 Comments

 1. 25. juli 2017 / 08:36

  Ej Jeg craver også de slå-om kjoler helt vildt denne sommer. Men det er ikke første gang de finder vej til min garderobe 🙂
  Og så er de da mega smarte når man er gravid 😉

  • Lullumut
   Forfatter
   27. juli 2017 / 18:45

   Jeg tror, jeg har levet lidt i en boble, for jeg var da slet ikke klar over, at de er så populære 🙂
   Kan være jeg skal se mig om efter en gravid-model til min ferie i Barcelona 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!