Sæson for hyben og hvad du kan bruge dem til

Sæson for hyben og hvad du kan bruge dem til

Sæson for hyben og hvad du kan bruge dem til

Sæson for hyben og hvad du kan bruge dem til

Den officielle sæson for hyben hedder juni, juli og august. Men her hvor jeg bor har vi en kæmpe busk, som pt. bugner af hyben. Der er stadig masser af dem, da ingen af mine naboer plukker nogen. Måske ved de ikke, hvad de skal bruge dem til. Tror snart jeg skal ud og plukke lidt, inden de viserne hen her i løbet af efteråret. Mon ikke også du har hyben i nærheden af, hvor du bor? Ellers må du en tur mod stranden, da hyben er en del af strandblomster.

Hvad kan hyben bruges til?

Jeg har undersøgt, hvad hyben kan bruges til, for det er så synd, de bare skal gå til spilde. Altså, de er da pæne at kigge på, men hvorfor ikke gøre nytte af dem. Og så er de spækket med C-vitamin. Noget jeg ville have godt af mod min forkølelse lige pt. OBS! Jeg har ikke selv testet nogen af opskrifterne. Endnu.

Læs ogsåOpskrift på en figenkage med friske figner

Hybenmarmelade

En af de mest oplagte ting at bruge hyben til må være marmelade. Jeanette fra Qland (tidl. Voksenlivsstil) deler en klassisk opskrift på hybenmarmelade. Se også med her hos Monia fra Monia Magdalena, som deler en opskrift på marmelade med hyben og blomme. Hun havde desværre ikke nok hyben, så derfor blandede hun med blommer. Jeg kan kun forestille mig, den kombinationen også må smage skønt. Louise fra Louises Madblog deler her en opskrift på hybenmarmelade med æble.

Hybensirup

Jeg har fundet en opskrift på hybensirup henne hos Gane & Gaffel. Du kan bruge din sirup til alverdens lækkerier. F.eks. i en drink eller over pandekager med vaniljeis. Mums!

Hvis du er i tvivl om, hvordan du renser dine hyben, kan du bl.a. finde en guide HER.

Hybensnaps

Henne hos Louise fra The Harbour Girl har jeg fundet en opskrift på hybensnaps. Jeg drikker desværre ikke så meget alkohol, men det lyder dælme lækker. Forestiller mig det er perfekt til en julefrokost.

Hybenkrans

Er du slet ikke til smagen af hyben, er der håb forude. Du kan nemlig lave en fin krans til at hænge op på f.eks. din hoveddør. Du skal blot bruge noget kraftigt ståltråd, så du kan forme kransen pænt. Se også her hos Eponas Dagbog, hvordan hun har lavet dekorationer med hyben.

Share:

10 Comments

 1. Sissel H
  13. maj 2019 / 10:38

  Skønt med gode hyben opskrifter. Anede ikke at hyben kunne anvendes til så mange forskellige ting. Har udfordringer med gigt og fandt en god artikel om emnet på castorolie.dk/hybenpulver hvor de skrev at hybenpulver er godt mod inflammatoriske lidelser og smerter. Fint at de kan kombineres med andre sunde frugter. Så nu vil jeg igang med at lave noget hyben mad 🙂 Tak for dine opskrifter!!

  • Lullumut
   Forfatter
   13. maj 2019 / 11:18

   Kære Sissel. Velbekomme 🙂 Hvor er jeg glad for, mit blogindlæg med fokus på hyben kan hjælpe dig. Og nu går der ikke længe, før du kan finde friske hyben i naturen. Kh. Louise

 2. 22. september 2018 / 07:58

  Mmmmh, hyben er bare så lækre ? tusind tak for at dele en masse opskrifter til brugen af hyben ??

  Kh Maria silje

  • Lullumut
   Forfatter
   22. september 2018 / 22:38

   Velbekomme – hvor dejligt du kan bruge det! 🙂 <3
   Kh. Louise

 3. 16. september 2018 / 21:57

  Tak for delingen af hybenmarmeladen, søde Lullumut! Jeg synes selv, den er fantastisk -så jeg håber, at der er endnu flere, der vil få glæde af den.
  KH Jeanette

  • Lullumut
   Forfatter
   21. september 2018 / 23:24

   Selv tak, du 🙂 Jeg håber også, den kommer godt rundt i DK 🙂
   Kh. Louise

 4. 12. september 2018 / 13:53

  Jeg har lavet meget æble/hyben marmelade og chutney i min tid – kanel og sukker i den første, lidt eddike, chili, salt, løg og sukker i den anden (:

  – A

  • Lullumut
   Forfatter
   12. september 2018 / 22:39

   Det lyder lækkert 🙂 Tak for tip! Hvad bruger du din chutney til? Kød?

 5. 12. september 2018 / 08:29

  Jeg er vild med sirupper. – Og hybensirup gad jeg virkelig godt prøve. Tusind tak for tippet og ligeledes for omtalen/linket til Eponas dagbog 🙂
  Bedste hilsener
  Anja

  • Lullumut
   Forfatter
   12. september 2018 / 22:24

   Mm ja, også mig 🙂 Det var virkelig så lidt 🙂 Tusind tak for en skøn blog som jeg må huske at kigge forbi lidt oftere. Mener jeg fik dig anbefalet hos Living With Less i foråret. Du er også på min “Blogs jeg læser” via forsiden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!