Ruth og Ruth om Helsingør

I forbindelse med at jeg flyttede til Nordsjælland i november, vil jeg gerne have lidt mere fokus på den landsdel her på bloggen. I dag har jeg fået selskab af de to søstre Josefine og Line. Sammen har de bloggen Ruth og Ruth, og i dette gæsteindlæg vil de skrive lidt om deres by Helsingør i Nordsjælland. Jeg har nydt at læse indlægget og glæder mig til forhåbentlig snart at skulle besøge Helsingør. Uanset hvor I landet du bor, håber jeg også, du vil få glæde af dette gæsteindlæg. Og kig endelig for Josefine og Lines fine blog med bl.a. lækre opskrifter og flotte billeder. God weekend.

Fortæl lidt om jer selv og jeres blog

Vi er søstre og har bloggen Ruth og Ruth som vi efterhånden har skrevet på i 3 år. Vores familienavn Ruth, som vi er meget stolte af kommer fra Skagen og har en helt særlig historie tilknyttet. Begge vores forældre er fra Skagen, og vi er selv opvokset i Hjerting lidt udenfor Esbjerg. Vi levede vores spæde ungdom i København og er nu begge bosat med mand og børn i Helsingør. Ruth og Ruth er en mad- og familieblog med fokus på livet som børnefamilie. Her deler vi i særdeleshed madopskrifter, men også tanker, inspiration og oplevelser.

Hvordan er I endt i Helsingør, og hvad kan I godt lide ved byen?

Efter mange gode år i København trængte vi begge til mere plads og frisk luft. Især efter vi har fået børn, har det været vigtigt at komme tættere på naturen. Lines svigerfamilie bor også i byen.

Hvad er der særligt ved Helsingør?

Helsingør er en helt speciel og meget hyggelig by. Bykernen består af gamle brostensbelagte stræder, rustikke og farverige små huse og gårde. Her er masser af historie og godt gang i kulturlivet. Samtidig omkranses byen af skov og strand, så vi opnår følelsen af højt til himlen.

Hvor spiser I frokost i Helsingør?

Her er flere gode og hyggelige cafeer i Helsingør, hvor man kan spise frokost. Vi kan blandt andet nævne Spisehuset på Kulturværftet. Især deres fish and chips er virkelig god. Et andet meget hyggeligt sted er Cafe Hammermøllen lidt udenfor byen. Og Madam Sprunck serverer gode klassiske burgere i midtbyen.

Hvor spiser I aftensmad i Helsingør?

Skal vi ud at spise aftensmad er Brasserie 1861 på Hotel Marienlyst et godt bud på, hvor vi ville tage hen. Restauranten serverer nordisk-inspirerede retter med vægt på økologi og kvalitet. Både maden og udsigten over Øresund er anbefalelsesværdig. Skal det være knap så formelt, er den italienske restaurant Ciao Ciao et besøg værd.

Hvilke butikker i Helsingør shopper I i?

Byens bedste tøjbutik må være Ide Nyt. De sælger mærker som Baum und Pfergarten, Graumann, Lala Berlin, Yvonne Koné, Second Female, Mulberry, Designer Remix, Kokoon og mange flere. Den bedste børnetøjsbutik er uden tvivl Lille Bambini. De har mærker som Soft Gallery, Angulus, Marmar Copenhagen, FUB, Kongens Sløjd, Petit Bataeu, Poppy Rose med flere.

Hvor tager I hen i Helsingør, når vejret er godt?

Når vejret er godt nyder vi gerne en gåtur rundt om Kronborg til en god kop kaffe fra Strandvejsristeriet. Ellers tager vi en tur på den hyggelige og meget børnevenlige strand i Snekkersten.

Hvor tager I hen i Helsingør, når vejret er dårligt?

Hvis vejret er dårligt er biblioteket i de gamle værftshaller et inspirerende sted at opholde sig. Her kan man få tiden til at gå med at kigge på den storslåede arkitektur, finde gode bøger og spise i cafeen.

2 Comments

 1. 8. juli 2016 / 20:34

  Tak fordi vi måtte være med til at sætte fokus på Nordsjælland og i særdeleshed på Helsingør?

  • Lullumut
   Forfatter
   9. juli 2016 / 22:10

   Det er mig, der takker, fordi I havde lyst til at være med 🙂 Glæder mig så meget til at kigge forbi byen snart 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!