Opskrift på svinemørbrad i fad

For et par uger siden viste jeg en del snaps af denne ret på Snapchat (lullumut), og Maria spurgte, om jeg ikke ville dele opskriften på min blog. Selvfølgelig vil jeg det, så den kommer her. Retten var en af min svigermors signaturretter, og i daglig tale kalder jeg den for bradepande, fordi hun ofte lavede den i en bradepande. Her vælger jeg dog at kalde den for det, den er; svinemørbrad i fad. Det er lavet på svinemørbrad men kan muligvis også laves på oksemørbrad. Det har jeg dog ikke selv forsøgt mig med. Opskriften er til ca. fire til seks personer. Forvent at bruge to fade. Spørgsmål er altid velkomne.

Ingredienser:

  • To svinemørbrad
  • Rå kartofler
  • Et glas med champignon i skiver
  • To løg
  • 1/2 liter piskefløde
  • 1/2 liter mælk
  • 1/2 flaske tomatpuré
  • Tre spk. paprika
  • Bacon
  • Cocktailpølser

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver (hverken for tykke eller for tynde)
  • Læg kartoflerne taglagt i bradepanden (eller fadene)
  • Rens mørbraden og skær den i skiver á ca. to centimeter
  • Oven på kartoflerne lægges mørbraden
  • Skræl og skær løgene i små stykker
  • Champignoner og løg svitses og lægges oven på mørbraden
  • Drys med salt og peber
  • Piskefløde, mælk, tomatpuré og paprika blandes i en skål og hældes ovenpå
  • Pynt retten med bacon og cocktailpølser
  • Sæt retten i oven i en time ved 200 grader
  • Server retten med ris og flute
Share:

6 Comments

  1. Camilla
    17. februar 2016 / 19:00

    Opskrift gemt! Mums maannnnn 🙂 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      22. maj 2017 / 21:41

      Så dejligt, håber du kan lide opskriften 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      11. februar 2016 / 20:58

      Det smager så godt 🙂 Du må endelig prøve opskriften.

  2. 10. februar 2016 / 14:34

    Hvor ser det bare lækkert ud! 🙂 Jeg elsker mørbrad i fad, men jeg har aldrig prøvet det med kartofler før, så det må jeg lige prøve en dag 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      10. februar 2016 / 22:07

      Tak! 🙂 Ej, det er jo helt perfekt. Jeg kan varmt anbefale det med kartofler, så det må du endelig prøve 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!