På et tidspunkt viste jeg denne ret med svinemørbrad frem på Instagram, og jeg blev spurgt, om jeg ikke ville opskriften her på bloggen. Og jo, selvfølgelig vil jeg da det. Så her kommer den, en opskrift på svinemørbrad i fad. Med hel svineriet.
Retten var en af min svigermors hofretter, og i daglig tale kalder vi den for bradepande, fordi hun ofte lavede den i en bradepande. Her vælger jeg dog at kalde den for det, den er; svinemørbrad i fad. Det er lavet på svinemørbrad men kan muligvis også laves på oksemørbrad. Det har jeg dog ikke selv forsøgt mig med. Opskriften er til ca. fire til seks personer. Forvent at bruge to fade. Retten kan med fordel laves dagen før og lige varmes igennem dagen efter. Det er som om, den kun bliver bedre dagen efter. Spørgsmål er altid velkomne.
Opskrift på svinemørbrad i fad
Ingredienser:
- 2 svinemørbrad
- En pose rå kartofler
- 1 glas med champignon i skiver
- 2 løg
- 1/2 liter piskefløde
- 1/2 liter mælk
- 1/2 flaske tomatpuré
- 3 spk. paprika
- 1 pakke bacon
- 1 pakke cocktailpølser
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver (hverken for tykke eller for tynde)
- Læg kartoflerne taglagt i bradepanden (eller fadene)
- Rens mørbraden og skær den i skiver á ca. to centimeter
- Oven på kartoflerne lægges mørbraden
- Skræl og skær løgene i små stykker
- Champignoner og løg svitses og lægges oven på mørbraden
- Drys med salt og peber
- Piskefløde, mælk, tomatpuré og paprika blandes i en skål og hældes ovenpå
- Pynt retten med bacon og cocktailpølser
- Sæt retten i oven i en time ved 200 grader
- Server retten med ris og flute
Opskrift gemt! Mums maannnnn 🙂 🙂
Forfatter
Så dejligt, håber du kan lide opskriften 🙂
Mhmm, det både lyder og ser vildt lækkert ud! 😀
Forfatter
Det smager så godt 🙂 Du må endelig prøve opskriften.
Hvor ser det bare lækkert ud! 🙂 Jeg elsker mørbrad i fad, men jeg har aldrig prøvet det med kartofler før, så det må jeg lige prøve en dag 🙂
Forfatter
Tak! 🙂 Ej, det er jo helt perfekt. Jeg kan varmt anbefale det med kartofler, så det må du endelig prøve 🙂