Opskrift på hjemmelavede Oreos

Jeg er ekstra glad i dag, for jeg har nemlig fået svar fra min kommune, som har godkendt vielsen. Det kan heldigvis lade sig gøre den ønskede dato, og tidspunktet passer fint ind i resten af tidsplanen. Selve stedet for festen er også booket, og de fleste detaljer omkring aftenen er på plads. Så det er bare at indbetale reservationsbeløbet, og så er vi i gang. Nu skal jeg til at have fundet/lavet nogle fine invitationer til vores gæster. Regner med at noget af dagen i dag skal bruges på det. Det er dejligt endelig at kunne komme rigtigt i gang.

Nu til noget helt andet. En af de sidste gange, jeg bagte, besluttede jeg mig for at prøve en opskrift på hjemmelavede Oreos. Jeg skulle hjem til min svigerinde og spise, og vi havde aftalt, at jeg tog lidt sødt med til kaffen. Opskriften fandt jeg henne hos Emily Salmomon. Hun har den fra Smitten Kitchen, som har den fra bogen Retro Desserts.

Jeg synes ikke, mine Oreos blev særligt kønne, eller ensartede for den sags skyld. Jeg har vist de pæneste på mine billeder, haha. Er sikker på, Emily har øvet sig en hel del for at få sine flotte. Ikke desto mindre smager de super godt og meget som ægte Oreos. De kan med fordel stå på køl, inden de skal konsumeres. Det bliver dog svært at ignorere dem.

Læs ogsåOpskrift på en figenkage med friske figner

Ingredienser til kagerne:

  • 150 gram hvedemel.
  • 50 gram kakaopulver.
  • En tsk natron.
  • En kvart tsk bagepulver.
  • En kvart tsk salt. Kom gerne mere i for at få lidt modspil til den søde smag.
  • 250 gram sukker.
  • 140 gram hakket smør. Det skal have stuetemperatur.
  • Et stort æg.

Ingredienser til fyldet i kagerne:

  • 100 gram smør. Det skal have stuetemperatur.
  • 240 gram flormelis.
  • Kornene fra en stang vanilje eller halvanden tsk vaniljesukker.

Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Læg bagepapir på to bageplader.
  • I en skål blander du mel, kakaopulver, natron, bagepulver, salt og sukker.
  • Kom det hakkede smør ned i skålen.
  • Rør det sammen med en håndmixer med dejkroge, til du får en ensartet masse.
  • Slå ægget ud i massen.
  • Rør dejen til den er samlet.
  • Lav små, runde kugler af dejen. Ca. teskestørrelse.
  • Læg kuglerne på bagepapiret med god mellemrum i mellem.
  • Tryk kuglerne en smule flade med fingrene. Kom evt. vand på fingrene først.
  • Småkagerne bages i ca. ni minutter i den forvarmede ovn. Byt evt. rundt på pladerne halvvejs.
  • Kagerne skal køle helt af på en bagerist.
  • Kom smør og vanilje til fyldet i en skål.
  • Pisk flormelis i lidt ad gangen med en håndmixer ved lav hastighed.
  • Pisk det i ca. to-tre minutter ved høj hastighed, til fyldet er lyst og luftigt.
  • Når kagerne er helt afkølede, kan du samle dine Oreos.
  • Fyldet kommes i en sprøjtepose med en cm tylle. Eller i en plastikpose hvor et lille hjørne er klippet af.
  • Kom fyld svarende til en teske ud på midten af en småkage.
  • Læg en anden småkage oven på og pres dem lidt sammen. Fyldet skal næsten nå ud til kanten.
  • Fortsæt til alle dine Oreos er færdige.

Blomstret tallerken fra Johnson Brothers {vintage} // Drikkeglas fra Eva Solo


 

10 Comments

  1. 22. juni 2017 / 23:52

    Det ser virkelig lækkert ud 😉

    • Lullumut
      Forfatter
      24. juni 2017 / 14:29

      Tusind tak 🙂 Du må prøve at lave dem en dag 🙂

  2. Ida
    22. maj 2017 / 06:34

    Hvor er du sej 🙂
    Jeg synes nu også at de er blevet fine 🙂
    Og endnu engang, hvor er det dejligt, at I har fået svar på kommunen 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      22. maj 2017 / 21:37

      Tusind tak 🙂 Og sikke en dejlig nyhed om din mor 🙂 <3
      Ja, det er virkelig en kæmpe lettelse. Jeg har lige siddet og forfattet bryllupsinvitationer her til aften 🙂

  3. 21. maj 2017 / 13:38

    Nu er jeg ikke til de traditionelle, men de der ser virkelig lækre ud 😀

    • Lullumut
      Forfatter
      21. maj 2017 / 16:08

      De hjemmelavede smager meget bedre, efter min mening 🙂 Det er ikke sådan en tør kiks men mere en sød og lidt blød kiks, og fyldet er heller ikke så hårdt 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      21. maj 2017 / 16:08

      Mega lækkert, prøv at lave dem en dag 🙂

  4. 20. maj 2017 / 20:32

    Hold nu op, hvor ser det bare vildt lækkert ud. Jeg synes nu de er blevet meget fine. Altså dem du har taget billeder af 😛

    • Lullumut
      Forfatter
      21. maj 2017 / 16:07

      Du må prøve dem – de smager altså så godt 🙂 Haha, tak! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!