Opskrift på granité med pebermynte og citrongræs

ReklameSelvom vejret har været lidt skiftende de sidste par dage, med henholdvis regn og høj sol, har varmen dog været med os. Det betyder også, at jeg har meget mindre lyst til at stå i mit køkken og meget mere lyst til at sippe noget koldt på min terrasse. For nylig modtog jeg et fint kit med forskellige tebreve fra Fredsted, og der medfulgte bl.a. denne opskrift på granité med pebermynte og citrongræs. I søndags, da jeg trængte til en kort pause fra solen, biksede jeg denne granité sammen, og om aftenen blev den nydt på min terrasse. Den indeholder kun få ingredienser, er nem at lave og smager tilmed forfriskende godt. Det er ikke sidste gang, jeg har lavet den. So here goes.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

 • Kog vandet op i en lille gryde sammen med tebreve, myntekviste og sukker.
  • Jeg kom tebrevene direkte ned i gryden, inden vandet kogte.
  • Gem evt. lidt mynteblade til at pynte med til sidst.
  • Granitéen blev meget sød, dog god, men jeg vil nok forsøge mig med 50 gram sukker eller mindre næste gang. Så bliver den også sundere. Jeg tør dog ikke sige, om det gør en forskel for selve strukturen i granitéen.
 • Tag gryden af varmen og lad teen trække efter pakkens anvisning.
  • På denne pakke står der 3-5 minutter. Jeg gav den fire minutter, da den også havde trukket under kogningen.
 • Si tebreve og myntekviste fra
 • Pres saften fra limen ned i teen.
  • Teen bliver meget flottere i farven, når der først kommer lime i. Den var lidt brun til at begynde med, men det forsvinder.
 • Hæld teen op i en lille bradepande og frys i et par timer
  • Jeg brugte et ovnfast fad i stedet.
  • Det tog mig ca. fire timer, før den var klar til at blive serveret.
 • Skrab granitéen med en gaffel, så der opstår isflager
 • Anret i små glas

Opskriften er til fire personer, men i mine glas synes jeg nærmere, der var til tre. Det smagte godt, og forsvandt dermed hurtigt, så lav hellere en god portion. Denne granité kan med fordel serveres som velkomstdrinks til gæster eller måske endda til nyudklækkede studenter, der er på vogntur. Det er jo lige om lidt. Ah, det var gode tider der for 10 år siden.

Jeg vil i øvrigt meget gerne henvise dig til app’en ‘Fredsted Te’. Jeg kendte ikke selv til den i forvejen, men jeg læste om den bag på æsken. Den indeholder bl.a. forskellige  opskrifter, hvor teen fra Fredsted indgår, og så indeholder den også fakta og trækketider. Smart. Jeg synes selv, at ‘Chai småkager’ lyder som nogle, jeg skal have prøvet.

Fredsted tebrevene er modtaget som gave, men jeg har selv valgt at skrive om dem her på bloggen. Holdningerne er som altid mine egne.

Share:

6 Comments

 1. Mia // www.blogaboutmia.dk
  12. juni 2016 / 13:46

  Det lyder lækkert og hvor er det bare nogle vanvittig lækre billeder du har skudt 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   12. juni 2016 / 22:44

   Det kan virkelig anbefales at lave denne nemme drink 🙂 Og tusind tak, hvor er du sød 🙂

 2. Ida
  6. juni 2016 / 18:10

  Den drink må du gerne lave til mig en dag 🙂
  Den app kendte jeg ikke til, men den lyder jo genial 🙂

  En helt anden ting, jeg vil snart se dig igen <3

  • Lullumut
   Forfatter
   6. juni 2016 / 21:22

   Det vil jeg gerne 🙂
   Ja, det er en virkelig smart app. Der findes jo så mange smarte apps i dag. Ville ønske jeg havde plads på min telefon til dem alle 🙂
   Vi må lige ses en dag snart 🙂

 3. 2. juni 2016 / 23:11

  Hvor ser det bare lækkert ud 🙂 Perfekt til det varme vejr!

  • Lullumut
   Forfatter
   5. juni 2016 / 20:41

   Tak, søde 🙂 Det smagte utroligt godt, så jeg må snart lave det igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!