Opskrift på cheesecake med abrikossuppe

Reklame[Please use the translate button in the upper right corner for the post in another language]. Hvis du lige som mig gerne vil forlænge sommeren, kan jeg anbefale denne opskrift på cheesecake med abrikossuppe. Suppen er færdiglavet og fra Skælskør Frugtplantage, så det er ikke noget med at lave en suppe først. Min kæreste og jeg lavede og serverede denne dessert for mine forældre, da vi var på Fejø sidste gang. Og den gik rent hjem hos os alle fire.

Der findes tre varianter af frugt- og bærsupperne; med abrikos, med jordbær og med hyldebær. Jeg havde en idé om, at den med jordbær var min favorit, men de er alle tre rigtig gode. De er faktisk så forskellige, at det er svært at sammenligne. Frugt- og bærsupperne fra Skælskør Frugtplantage er uden kunstige sødemidler og indeholder 70% frugt. En portion kan erstatte en af de seks stykker frugt og grønt, du bør spise om dagen. Supperne finder du i Coop’s butikker; bl.a. i Kvickly, Super Brugsen, Fakta og Irma. En karton med 750 ml i koster ca. 20kr.

I denne opskrift er der til fire til seks personer. Vi fik et portionsglas hver, som på billederne, og så lavede vi en skål til dagen efter med resten. Det fungerer dog langt bedre at portionsanrette på grund af den flydende suppe.

Ingredienser:

Bund

  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 100 gram blendede hasselnødder

Fyld

  • 200 gram flødeost
  • 200 gram creme fraiche
  • 75 gram sukker
  • Korn fra en stang vanilie

Topping

Fremgangsmåde:

  • Blend hasselnødderne. Du kan også hakke dem meget fint selv.
  • Pisk æggehviderne næsten helt stive.
  • Tilsæt sukkeret lidt efter lidt i de piskede æggehvider.
  • Vend forsigtigt hasselnødderne i æggemassen.
  • Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir. Har du ikke en springform, kan du bruge en anden bageform. Det gjorde vi.
  • Bag bunden i ca. 35 til 40 min. ved 160 grader.
  • Når bunden er helt kold skæres der små stykker ud. De lægges i bunden af portionsglassene. Vi brækkede dem, så de bedre kunne være i de smalle bunde, og det fungerede godt. Vi trykkede det lidt ned, så der ikke var så meget luft i.
  • Alle ingredienserne til fyldet blandes sammen til en ensartet masse.
  • Sæt fyldet på køl i mindst to timer. Det er også en fordel at sætte glassene (med bunden af desserten i) samt suppen på køl. Det smager bedst, når det hele er koldt.
  • Lige inden servering kommer du fyldet i portionsglassene, og dernæst hælder du suppen over. Det kan ikke betale sig at hælde suppen over inden køl, da den ikke stivner alligevel.

Kan du ikke lide cheesecake, er der andre muligheder med supperne. Jeg har bl.a. spist supperne til morgenmad og som en lille snack sammen med skyr eller yoghurt. Gerne tilsat lidt lækker topping. F.eks. har Svansø nogle lækre skyr toppings. Du kan også tilføje vanilieis, kammerjunkere eller marengs. Det er dig, der bestemmer mængden af tilbehør og tilberedningstiden. Næste gang vil jeg prøve hyldebærsuppen med små stykker brownie og flødeskum på. Det lyder afsindigt lækkert.

Supperne er modtaget som gave, og jeg har selv valgt at blogge om dem. Holdningerne er som altid mine egne.

2 Comments

    • Lullumut
      Forfatter
      28. august 2016 / 11:29

      Mega lækkert, du må prøve at lave det en dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!