Opskrift på banankage med valnødder

På min arbejdsplads kan vi godt lide kage. Sådan er det vel på de fleste arbejdspladser. Da jeg forsøger at undgå for mange unødvendige kalorier i min hverdag, er det sjældent mig, der kommer med hjemmebag. Så da jeg gik på ferie i fredags, sørgede jeg for at have en kage med. Og mine kollegaer blev glade. Det blev til denne banankage med valnødder. Det er ikke nogen sund kage, men jeg synes nu alligevel, at det er en af de sundere alternativer. Opskriften er fra “Lene Hanssons kogebog med opskrifter på syre/base-kost”. Det er en nem og overskuelig opskrift, som jeg derfor ofte tyer til, når jeg får lyst til at bage.

Læs også: Opskrift på en figenkage med friske figner

Ingredienser:

  • To æg
  • 150 gram rørsukker
  • To modne bananer
  • Saft af en citron eller en appelsin
  • En dl rismælk (jeg brugte skummetmælk, som jeg havde i forvejen)
  • Fire spsk olivenolie
  • 125 gram hvedemel
  • To tsk bagepulver
  • 100 gram valnødder

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggene godt med sukkeret
  • Skræl bananerne, mos dem og rør mosen i æggemassen sammen med citrussaft
  • Tilsæt mælk, olie, bagepulver og mel og rør dejen grundigt sammen.
  • Vend til sidst valnøddekernerne i dejen og hæld den i en aflang, velsmurt kageform
  • Bag kagen ved 175° i ca. 50 minutter

Denne kage bliver dejlig svampet inde i midten og sprød udenpå. Valnødderne giver den et interessant pift. Hvad er din go to opskrift, når det gælder kage? Smid meget gerne en opskrift eller et link til mig.

Share:

11 Comments

  1. Pingback: Juli i billeder -
    • Lullumut
      Forfatter
      13. juli 2015 / 18:01

      Ja, det er så 🙂

  2. Maria Hoffbeck
    12. juli 2015 / 19:48

    Uhmmm den ser god ud, banan og valnødder er en god kombi 🙂
    Olivenolie kan godt smage meget igennem, jeg bruger helst Udos Oil Blend i kager, den er nøde-agtig i smagen.
    God aften.

    • Lullumut
      Forfatter
      13. juli 2015 / 18:01

      Den er så god, og det er nemlig en rigtig god kombi 🙂
      Hvor sjovt, det kan jeg slet ikke smage, men tak for tip 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      13. juli 2015 / 17:58

      Den er rigtig god og svampet, selv efter et par dage 🙂
      Det lyder spændende. Tak for opskrift. Dem må jeg prøve, for ferien har ikke været helt sund 😉

  3. Ida
    11. juli 2015 / 09:19

    Min arbejdsplads elsker også kage og det ser det også ud til at de andre afdelinger som vi sidder ved siden af kan 🙂
    Den banankage ser virkelig god ud og kan godt lide at der er valnødder i. Kan forestille mig at banan og nødderne harmonerer rigtig godt med hinanden 🙂
    Håber at din første ferie uge har været dejlig 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      13. juli 2015 / 17:56

      Haha, så er alt jo, som det skal være på din arbejdsplads 😉
      Den er nemlig rigtig god pga. det mix. Du må prøve at bage den ved lejlighed 🙂
      Det har den i den grad, tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!