Opskrift på arme riddere – french toast

Opskrift på arme riddere - french toast
FOTO: Privat. Arme riddere til morgenmad.

Forrige weekend havde jeg lyst til arme riddere, også kaldet french toast. Så mens drengene kom i tøjet, gik jeg i gang med at forberede dem. Jeg havde ikke prøvet at lave arme riddere før, men det var virkelig nemt, og lækkert, så det er helt sikkert ikke sidste gang. Jeg tænkte, det måske også var noget for dig, så her kommer den. En opskrift på arme riddere – french toast.

Prøv også denne opskrift: Chiagrød med flødeskum og kokossukker

Opskriften er til en portion, dvs. 4 stk. Så du kan selv gange op efter, hvor mange der skal spise med. Jeg lavede rigeligt og serverede også et par blødkogte æg til. Mums.

Ingredienser:

  • 2 æg.
  • 4 spsk. mælk.
  • Smør til at stege i.
  • 2 skiver brød, f.eks. toastbrød eller hvad du nu har liggende.
  • Valgfrit tilbehør: Kanel, honning, smør, sirup, nutella, friske bær mv.

Fremgangsmåde:

  • Skær skorperne af brødet. Gem dem til senere.
  • Æg og mælk piskes sammen i en skål.
  • Vend brødet i blandingen af æg og mælk. Vend kun det brød i blandingen, som der er plads til på panden. Så ligger det ikke og bliver blødt imens.
  • Brødet steges på panden i lidt smør til den ønskede sprødhed.
  • Server med valgfrit tilbehør, se under ingredienser.
  • Når brødet er stegt, kan du gøre det samme med skorperne. Så er der snacks til senere, og du undgår madspil.

Har du prøvet arme riddere før? Jeg mener, jeg fik det i New York for nogle år siden (eller, for 6 år siden). Det smager sindsygt godt. Det kan godt spises alene, men jeg kom lidt honning og kanel på. Det gør det mere sødt og syndigt. Godt det ikke er noget, vi skal spise hver dag, haha.

Hvis du har et lille barn, der ikke er så vild med mælk eller æg, er det en god måde at få det i barnet på. Min søn er f.eks. slet ikke vild med æg, men jeg kan altid lokke det i ham på andre måder. F.eks. i arme riddere, pandekager mv.

Prøv også Marialottes arme riddere med mascarpone creme. Måms!

4 Comments

  1. 14. april 2020 / 13:03

    Vi laver dem i ny og næ, når vi lige har lyst til noget lækkert og har noget toastbrød eller sandwichbrød der skal bruges op – det er lige så lækkert som pandekager, og måske oven i købet nemmere?

    Da jeg boede med en amerikaner påstod hun, at den rigtige måde at spise dem på er med citronsaft, sukker/flormelis og et drys kanel. Om det virkelig er den autentiske måde ved jeg ikke, men det smager ret godt. Mmm, jeg bliver helt sulten af at skrive om det!

    • Louise / Lullumut
      Forfatter
      19. april 2020 / 11:26

      Årh hvor hyggeligt 🙂 Lige præcis, det er nemlig nemmere end pandekager. De passer lidt sig selv og brænder ikke på. Vi kommer helt sikkert til at lave dem igen 🙂 Sådan en god måde at bruge rester på.

      Det lyder virkelig lækkert med flormelis. Det kunne jeg da godt finde på at prøve næste gang 🙂 Haha, ja. Jeg bliver også sulten nu 🙂

  2. 14. april 2020 / 10:50

    Mindes at det smager så godt, har dog ikke fået det siden hjemkundskab i 3. klasse tror jeg 😀

    • Louise / Lullumut
      Forfatter
      19. april 2020 / 11:23

      Hvor hyggeligt I lavede dem i hjemkundskab 🙂 Men nej, det er længe siden. Det er heller ikke noget, vi sådan lige kan bestille på caféer herhjemme. Du må prøve at lave dem. De smager super godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!