Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted

Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted
Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted
Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted
Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted
FOTO: Louise Herby. Bogen Naturlig Cleaning af Cecilie Blaksted.

Anmeldereksemplar. I dag vil jeg gerne komme med en anmeldelse af bogen Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted. Min boganmeldelse udgives i samarbejde med Bloggers By Heart (reklamelink), som jeg er ambassadør for. I maj måned kører Bloggers By Heart en Readathon serie, hvor der bliver anmeldt en bog hver dag. I går var det skønne Janet fra Livsmoden.dk, der bragte en (nej, hele to!) boganmeldelser. Herunder kan du læse min anmeldelse af Naturlig cleaning.

Naturlig cleaning af Cecilie Blaksted

Titel: Naturlig Cleaning. Bæredygtig rengøring med naturlige produkter.

Forfatter: Cecilie Blaksted.

Sprog: Dansk.

Udgivet: 2019.

Forlag: People’sPress.

Antal sider: 139.

Køb bogen her: Naturlig Cleaning kan købes hos bl.a. Saxo (reklamelink) og hos Bogreolen (reklamelink).

Flere bøger fra samme forfatter: Cecilie Blaksted har også udgivet bogen Naturlig Beauty (reklamelink) og Challenge metoden (reklamelink).

Naturlig cleaning

Overskriften siger det hele. Bogen Naturlig cleaning handler om rengøring. Og om rengøring med naturlige produkter. Jeg har vedlagt et billede af indholdsfortegnelsen, så du kan se, hvilke former for rengøring, bogen indleder til. Og det er ikke så få. Der er både opskrifter og tips og tricks til rengøring af toilet, køkken mv. Men også opskrifter til hvordan du gør dine hvide sneakers rene igen, og hvordan du får pletter af tøjet. Der er sågar opskrifter til at få dine makeupbørster rene og lækre igen. Og til at lave engangs vådservietter. Sidstenævnte bruger vi lidt for mange af herhjemme.

Ikke nok med at Naturlig cleaning indeholder opskrifter, så guider den dig også. Der er guides til farlige og ufarlige kemikalier og til æteriske olier. Og der er skridt du kan tage, for at kaste dig ud i rengøringen. Du behøver ikke være vild med at gøre rent, eller at gå op i miljøet. Bogen her tager dig i hånden og guider dig, uanset dine ambitioner. Og inden du går i gang, kan du vælge, om du er “Lazy girl” eller “DIY-Boss Lady“. Der er altså plads til os alle. Lazy girl er f.eks. til dig, der ikke er helt klar på zero waste endnu, men stadig gerne vil passe på miljøet.

Det jeg især godt kan lide ved Naturlig cleaning er Cecilies enkle måde at forklare på. Uanset om det er en opskrift eller tips eller tricks. Tilmed har den kvinde humor, og bogen er således nem og sjov at komme igennem.

Til sidst i bogen finder du en Minimalist Challenge. Cecilie er Queen of Challenges, og jeg er vild med, at hun har taget den med. For det er sandt, at det er nemmere at gøre rent i dit hjem, jo færre ting du har.

Sådan læser du bogen

Bogen kan både læses slavisk eller bruges som et opslagsværk. Jeg anbefaler, at du læser bogen slavisk for at få de mange små guldkorn med i første omgang. Og ikke mindst de rette ingredienser. Når du så er klar til at gå i gang med f.eks. dit køkken, slår du blot op på den ønskede opskrift.

Har du læst bogen Naturlig Cleaning? I så fald, hvad er din erfaring med den?

Bloggers By Heart Readathon

I morgen kl.9 kan du læse en boganmeldelse hos Stine fra My Food Blog. Stine kommer med en anmeldelse af bogen Det Persiske køkken, og der er mulighed for at vinde et eksemplar.

Læs også: Ti små åndedrag af K.A. Tucker


Dette blogindlæg indeholder reklamelinks. Det betyder, at jeg får en procentdel af salget, hvis du vælger at bestille via et af mine reklamelinks. Det koster ikke dig ekstra.


6 Comments

 1. 18. maj 2020 / 11:12

  Jeg har tit tænkt, at der manglede sådan en bog eller hjemmeside, hvor alle de naturlige ‘husmoderråd’ stod samlet. Det lyder til, at det er lige den her bog 🙂

  Har i lang tid stort set kun gjort rent med natron, eddike og masser af varmt vand. Det var nok også da jeg blev mor, at jeg begyndte at gå op i det. Siden har der alligevel sneget sig både skurecreme og WC-rens ind i rengøringsmiddelskabet (så vidt muligt parfumefri og miljøvenligt mv), fordi jeg erkendte at de naturlige midler ikke var effektive nok. Bruger stadig helst de naturlige midler til hverdagsbrug, men må ind imellem ty til købemidlerne når der skal gøres mere grundigt rent. De holder heldigvis længe, når vi bruger dem så sjældent…

  Men måske denne bog har nogle bud på andre, naturlige rengøringsmidler, som jeg ikke lige kender til… tænker, at det må være en god grund til at se nærmere på den…

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   18. maj 2020 / 11:58

   Hvor er det dejligt, du kan bruge tippet om Cecilies bog 🙂 Det glæder mig! Den har faktisk været ude i et års tid nu. Jeg lærte den at kende, efter jeg havde læst hendes bog Naturlig beauty, som virkelig også er noget, jeg vil tage til mig 🙂
   Sådan har jeg det også. At der nogle gange må stærkere midler til. Og det skriver Cecilie faktisk også i bogen. Altså, at hvis det står slemt til, skal der skrappere midler til. Og at hun bruger bl.a. sin bathroom cleaning spray dagligt, netop for at undgå at skulle bruge de skrappere midler (for ofte). Jeg tænker, det er lidt en balance. Lader man stå til, tager det jo længere tid.
   Nu har jeg ikke gjort mig så meget i naturlig rengøring før, men jeg synes helt bestemt, der er mange gode fif og ingredienser. Håber du kan finde inspiration i den 🙂

 2. 18. maj 2020 / 09:39

  Det kunne være jeg skulle kaste mig over naturlig rengøring. Det lyder interessant. Med mine alle mulige allergier, overfor parfumer såvel som frugter og kemikalier, kan det være der dukker ingredienser op, jeg faktisk kan tåle. Rengøring er ikke min spidskompetence, jeg betaler mig fra det, men bestemmer heldigvis selv, de anvendte midler. Og kan det være klimabetænksomt er jeg altid på.

  Kh fra Janet

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   18. maj 2020 / 10:49

   God idé. Det er virkelig et interessant emne. Rengøring sagde mig ikke en dyt, før end jeg blev mor. Pludselig “skulle” jeg tage stilling til parfume, skyllemiddel mv. Vi har alverdens flasker herhjemme, som jeg prøver at få brugt op, og så vil jeg i gang med at lave mine egne produkter bagefter. Både for vores skyld og for miljøets. Jeg er ikke super zero waste, så jeg snupper Lazy Girl, haha..
   Nu ved jeg ikke, hvor tit du får gjort rent derhjemme, men i bogen er der f.eks. en opskrift på en allround cleaning spray, du kan bruge imellem besøg for lige at holde styr på tropperne, haha. Jeg hørte godt om din frugt allergi. Så ærgerligt du ikke kunne være med i lørdags. Du var savnet!
   Kh. Louise

   • 18. maj 2020 / 14:39

    Taaak, det er sødt sagt, jeg savnede skam også at være med. Men sådan er livet med MCS – Luften er farligfyldt med alskens dufte og kemikalier, der kan sende een på akutten in No Time.
    Ses bare en anden gang

    • Louise / Lullumut
     Forfatter
     18. maj 2020 / 21:07

     Ja, det lød virkelig voldsomt. Håber du er ok igen på den anden side.
     Det håber jeg. Med fuldtidsarbejde har jeg desværre lidt svært ved at være med.. Dejligt det for en gangs skyld var en weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!