Når det praktiske tager over

Når det praktiske tager over

Jeg vil ikke fremstå som noget glansbillede, hverken her på bloggen, på Instagram eller andre steder for den sags skyld. Og sådan håber jeg da virkelig heller ikke, det virker. Det er dejligt at være på barsel, men det er også hårdt. Selvom jeg ofte har en hel dag hjemme, får jeg ingenting lavet. Udover at kysse på og lege med min dejlige baby. Nå ja, og amme, skifte ble etc.

Når det praktiske tager over

Som jeg skrev om i sidste uge, har det praktiske det med at tage over herhjemme. Der er altid lige noget, jeg kan lave, når Baby A sover. Sætte vasketøj over, hænge vasketøj op, rydde op, støvsuge, vaske op, tømme opvaskemaskine, lave mad mv. Indsæt selv. Lige pt. sover han to lure i løbet af dagen. De kan vare et sted mellem en halv times tid og op til omkring to timer. Det afhænger af så meget. Når han nupper en lur, har jeg et par valgmuligheder. At lave en af de førnævnte praktiske ting eller at slappe af eller selv tage en lur. Hvis vi skal ud (eller får gæster), f.eks. i mødregruppe, bruger jeg gerne tiden på at pakke taske, lave madpakke, børste tænder, gøre mig lidt i stand etc. Men ofte vælger jeg det praktiske. Fordi der altid lige er noget, jeg får dårlig samvittighed over ikke at lave.

Det samme gælder om aftenen, når den lille er blevet puttet for natten, eller i weekenderne, hvor min mand ofte er hjemme. Personligt fungerer jeg ikke særlig godt i rod eller snavs. Hvem gør egentlig det. Og derfor ender jeg jo med at slå mig selv i hovedet og bruge tiden på alt andet end mig selv. Men nu hvor jeg er opmærksom på det, vil jeg gerne bruge mere tid på mig selv, og ikke mindst på min mand. Så I stedet for at tænke på, hvad jeg bør lave, vil jeg tænke på, hvad jeg har lyst til at lave. Ordne negle, tage en lur, lægge en ansigtsmaske, skrive det blogindlæg jeg længe har tænkt på. Gøre det der gør mig glad og giver mig energi. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg gerne vil sige med dette blogindlæg. Men do what makes you happy.

Mine tips til at lette hverdagen

Min mand og jeg har bestilt måltidskasser. Vi har fået dem leveret on off siden sidste forår og er meget begejstrede. Det koster lidt ekstra, men det er så rart at slippe for at tænke madplan og handle ind enten hele tiden eller til en hel uge ad gangen. Pt. får vi fra RetNemt. Det fungerer godt, og vi får mad til tre dage ad gangen. Jeg overvejer faktisk at sætte det op til fire dage, men det er nu også rart med lidt spontanitet.

Jeg er også glad for at bestille varer online hos Nemlig.com og undgår samtidig impulskøb. Jeg kan især godt lide, at jeg ikke skal have min dreng med eller have det hele med i barnevognen og bruge hans lur på det. Eller endnu værre, køre kl.21 når han sover.

Herhjemme har vi snakket om at få rengøringshjælp. Jeg har altid syntes, det var lidt voldsomt, når nogen fortalte, de fik hjælp til at gøre rent. Fordi så lang tid tager det virkelig ikke. Vores hus er “kun” på 98 m2 (plus en lille have), men jeg synes ikke, jeg laver andet end at rydde op og gøre rent. Og hvis det oven i købet er imens, jeg er på barsel og hjemme hele dagen de fleste dag. Ej, men hvordan skal det så ikke ende, når jeg starter på arbejde igen. Jeg overvejer at prøve Happy Helper. Mon det kan anbefales?

Hvad gør du for at lette hverdagen for dig selv? Uanset om du har børn eller ej. Del meget gerne dine tips med mig. Så samler jeg dem i et blogindlæg.

Share:

8 Comments

 1. Trine
  4. oktober 2018 / 08:47

  Gør det hele selv alligevel og lærer at leve med at der ind i mellem ser ud som om der er sprunget en bombe.

  Som enlig mor så er økonomien altså lidt stram. Og så er der hverken råd til måltidskasser eller online bestilling af dagligvarer.
  Og så er det der med rod også en god en at lære at vænne sig til (alt med måde selvfølgelig) for som du selv siger så skal du jo tilbage til arbejde på et tidspunkt 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   4. oktober 2018 / 22:27

   Dengang jeg læste HD i tre år på aftenskole, ved siden af mit fuldstidsjob, lærte jeg hurtigt at nedprioritere rengøring til fordel for studie og søvn. Men jeg fungerer bare ikke optimalt, når der trænger til at blive støvsuget eller ligger ting over det hele. Så jeg forsøger bare at finde den gyldne middelvej 🙂 Og som jeg skrev, skal min søn jo heller ikke fange et eller andet på gulvet 🙂

   Tja, jeg ved skam heller ikke, om vi har råd til det 🙂 Det er nok bare noget, vi har prioriteret. Vi har f.eks. ikke været på ferie i år. Det handler også lidt om at vælge de ting til, der giver en værdi. Jeg er faktisk på dagpenge og har ikke fået løn siden november. Vi bestiller heller ikke online så tit. Måske en gang hver 2. eller 3. måned. Jeg foretrækker at støtte de lokale butikker 🙂

 2. Mille
  28. september 2018 / 20:14

  Jeg forstår dig 100%. Uanset om man har en baby, arbejder meget eller noget helt tredje, så skal vi vel alle lære at prioritere vores tid bedst muligt. Det svære er netop, som du skriver, ikke at have dårlig samvittighed over at gøre andre ting end det man “burde”. I længden kører man også sur i “burde”. Jeg er selv ordensmenneske og elsker når alt er rent og pænt, men jeg har dog ikke prøvet Happy Helper. Jeg køber også selv måltidskasser hos RetNemt og kan ligesom dig varmt anbefale det, hvis man netop gerne vil prioritere sin tid på at hygge sig med familien, træne eller hvad det end måtte være.

  • Lullumut
   Forfatter
   30. september 2018 / 22:57

   Helt enig. Det handler selvfølgelig om prioritering 🙂 Tror også bare, det netop er fordi, det stadig er så nyt for mig. For bare ni måneder siden, kunne jeg sove hele weekenden væk, hvis jeg havde brug for det. Tiden er virkelig dyrebar, og nu giver det pludselig mening for mig ikke at scrolle op og ned gennem Instagram hele tiden, osv. Ja, der skal netop være plads til også at lave de sjove ting. I dag gik jeg f.eks. en tur med barnevognen, fordi jeg trængte til frisk luft – selvom min søn for længst var faldet i søvn hjemme i sofaen. Måltidskasser er bare så genialt 🙂

 3. Jannie // Guapizimo
  27. september 2018 / 12:33

  Jeg ville ønske jeg kunne bidrage med gode råd, men må desværre melde pas. Jeg hader også rod og snavs og kan blive helt frustreret hvis ikke kabalen går op, men nogle dage må jeg springe det praktiske over for ikke at stresse mig selv og i sidste ende går det fint.

  Jeg synes det er smart med de måltidskasser man kan få i DK, ville ikke have noget imod af og til at prøve den mulighed hernede 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   27. september 2018 / 23:54

   Tak, det er sødt af dig 🙂 Ja, jeg tænker også, at alt jo nok skal gå. Det vigtigste er støvsugning osv. Skal ikke have min lille dreng til at æde et eller andet, der er blæst ind ad hoveddøren 🙂 Jeg tror også, det bunder i, at vi generelt har for mange ting. Jeg ved, du har haft (har?) samme issue. Vores vaskemaskine er gået i stykker, og vi modtager en ny i morgen. I den forbindelse vil jeg rydde lidt op i vores rengøringsprodukter i vores “bryggers”. Jeg tror, der er mindst 40 flasker af alt muligt. Noget er fra de tidligere ejere, og noget er fra vores tidligere lejlighed. Jeg bruger måske fem af de produkter. Åh suk. Alt der kommer ind i huset skal altså overvejes først 🙂

   Ja, det er virkelig en skøn luksus. Vi skulle handle ind til i dag men nåede det ikke, bl.a. pga. den gamle vaskemaskine der skulle ud. Så det blev pizza. Jeg savner de dage, hvor jeg ikke skal tænke på mad, haha. Håber du finder en god og lign. løsning i Spanien 🙂 Håber ellers du har det godt <3

 4. Ida
  26. september 2018 / 17:23

  Det lyder som en god ide med en Happy Helper. Jeg har kun hørt godt om det. Måske du kan overtage Mascha Vangs hapy helper, nu hun flytter til Kolding? 🙂
  Jeg synes selv at det er svært, mest pga. ryggen. Men jeg planlægger at jeg skal have tid til at komme hjem og slappe af. Havde nogle af de forskellige måltidskasser også være noget billigere, kunne jeg også hoppe på dem, men så er det billigere at gøre det selv, når man er en person.

  • Lullumut
   Forfatter
   26. september 2018 / 22:32

   Jeg kender bare desværre ikke nogen, der har prøvet det på egen hånd. Kan godt lide en god solid anbefaling. Og sorry, men Mascha kan altså ikke overbevise mig, haha. Og er sikker på, vedkommende der gør rent hos hende ikke gider tage herud. Det er vel en, der bor i København.
   Det kan jeg godt forstå. Du må også springe lidt hen over oprydning og rengøring, når du er godt brugt efter en lang arbejdsdag/arbejdsuge. God idé med at planlægge tid, når du kommer hjem. Jeg sad også altid og slappede af, når jeg kom hjem fra arbejde og før baby. Inden jeg gik i gang med madlavning.
   Mht. måltidskasser kan du altid gemme halvdelen af maden, og så er der til et par dage 🙂 Synes RetNemt er perfekt, fordi vi selv vælger retterne. Med f.eks. Aarstiderne fik vi nogle retter, de valgte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!