Min shoppestrategi for 2014

Først vil jeg lige skynde mig at sige tusind tak for jeres meget pæne ord til mit sidste indlæg med mine køb i 2013. Det var lidt grænseoverskridende at lægge det online, men I tog jo virkelig pænt imod det, så det tør jeg godt godt igen, haha.

Efter at have gjort status på alle mine tøj genstande i mit klædeskab, er det ikke nogen hemmelighed, at jeg skal begynde med at sælge ud og naturligvis bruge de ting, jeg allerede har. Men selvfølgelig skal der da også være plads til nye køb.

Jeg har samlet stor inspiration fra andre bloggeres shoppestrategier for 2014, bl.a. HER, HER og HER, og jeg vil ikke lave en komplet indkøbsliste for året, for den kan jeg med garanti ikke overholde. Derfor vil jeg lave en need-to-have og en nice-to-have liste. Sådan ca. Og da jeg jo har en del i mit skab, er min need-to-have liste forholdsvis begrænset.

Need-to-have

 1. Sorte, varme, praktiske og pæne vinterstøvler
 2. Sorte pumps med en lille hæl
 3. Acne Track støvler
 4. Acne Pistols støvler
 5. Sort, enkel blazer
 6. Mørkeblå jeans
 7. Lyse, blå jeans
 8. Smalle, sorte bukser
 9. Træningstøj: Bukser, sports bh’er og toppe

Nice-to-have

 1. Sorte Birkenstock eller lignende sandaler
 2. Pæne sandaler der også kan bruges på job
 3. Sorte wedge sneakers
 4. Lædernederdel
 5. Skaterskirt
 6. Tynd, sort dunjakke
 7. Langærmet bluse med horisontale striber i sort/hvid
 8. Ternet skjorte
 9. Denimskjorte

Det blev lige til 9 items på hver liste. Meget tilfældigt. Selvom træningstøj indebærer en del flere ting. Når der nu er så god plads, er der jo også rig mulighed for at tilføje og skifte ud. Jeg har også opsat nogle regler, som jeg vil forsøge at huske og bruge, når jeg står og er ved at gøre et nyt køb.

Regler

 • Jeg giver mig selv lov til at anskaffe max. 35 ting i 2014.
 • Udskiftninger tæller med i de 35 køb.
 • Gaver tæller ikke med i de 35 køb.
 • Smykker, mindre accessories og skønhedsprodukter tæller ikke med i de 35 køb, da jeg gerne vil fokusere udelukkende på min garderobe i forhold til tøj og sko.
 • Jeg vil forsøge at holde mig inden for 1.000kr. pr. måned. Det må gerne være i gennemsnit fordelt over hele året.

På nuværende tidspunkt virker det meget fornuftigt at have to lister, et antal at holde sige indenfor samt nogle regler. Det skal nok komme til at fungere. Så skal jeg bare huske at opdatere min liste i løbet af året. Lige pt. forsøger jeg at holde shoppestop og har kun gjort mig et køb for 2014. Det er dog ikke noget, der står på de to lister. Har I lagt en shoppestrategi for 2014?

Share:

11 Comments

 1. Ida
  27. januar 2014 / 21:33

  Det er smart med to lister. Det tror jeg da også at jeg vil lave. Så er chancen for at jeg falder i, nok også det mindre.
  Og det er nogle gode ting du har på begge lister. Og jeg synes også at det lyder realistisk med et forbrug på 1000 kroner om måneden. Jeg kunne godt godt også tænke mig at sætte det mål, men kan godt svære at jeg starter lidt højere oppe og så kan jeg o altid kæmpe mig derned af 😉

  • Lullumut
   Forfatter
   31. januar 2014 / 00:09

   Ja, det fungerer egentlig meget godt. Så tænker jeg lidt mere over, om jeg faktisk vil have det på liste to. Tænk hvis jeg så går glip af det på liste et.. Nu var det på mere end 1.000kr. sidste år, så jeg vil gerne sætte det lidt ned. Synes det var mange penge. Ja, eller start nede og få det udlignet 🙂

 2. Sofie Eilersen
  27. januar 2014 / 18:05

  Jeg har ikke lagt en decideret shoppe strategi, men jeg vil virkelig begrænse mig! Det sagde jeg også i 2013, og jeg synes, at jeg er blevet bedre. Jeg vil fokusere på items, jeg ved, jeg kan bruge både arbejdsrelateret og i byen piftet op med en blazer og stiletter. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke køber et par bukser, “fordi de er lækre at gå rundt i en søndag” – det vil jeg ikke gå med til i 2014! Jeg skal være sikker på, det er klassiske items, som jeg kan bruge igen og igen 😀

  • Lullumut
   Forfatter
   31. januar 2014 / 00:05

   Det lyder godt, og spændende. Det er så vigtigt at kunne kombinere på kryds og tværs. Synes dog det kan være svært om sommeren/vinteren med f.eks. sandaler og nederdele.. Glæder mig til at følge med 🙂

 3. STEPHANIE / FASHIONBYSTERUP
  27. januar 2014 / 08:52

  Jeg kan simpelthen ikke det der 😉
  jeg shopper bare derudaf !
  Er der penge på kortet, er der råd til at shoppe! hehe

  • Lullumut
   Forfatter
   31. januar 2014 / 00:04

   Haha, det kan jeg altså godt sætte mig ind i 🙂 Sådan har jeg også haft det. Men jeg kan mærke, jeg får mere ud af det på denne måde. Jeg får ligesom de rigtige ting. Det må også være svært for dig med egen butik 🙂

 4. Trine Lykke
  27. januar 2014 / 08:34

  Det ser ud til at være nogle rigtig gode, og velovervejede lister. Jeg tror helt bestemt du vil mærke en stor forskel på din måde at shoppe på.
  Ligeledes må jeg rose dig for dine regler, jeg synes de lade til at passe rigtig godt til din temperament, så de kan være med til at styre din shopping, uden at kvæle dig.
  Det er ret sejt at du lader udskiftninger være en del af dine 35 køb, det turde jeg ikke sidste år – det gør jeg i år, men kun fordi jeg efterhånden har fundet nogle ting som jeg synes holder, fx. mine jeans. Jeg tæller dog stadig ikke basis med, men det er fordi jeg har fundet et naturligt (lavt) lejde hvor jeg har en stabil lille mængde som jeg udskifter når det er slidt. Der har jeg ikke brug for at regulere yderligere.

  Jeg synes det er ret vigtigt at huske på at det der for at hjælpe sig selv. Og som du skriver tæller du ikke beauty og mindre accessories med for det er ikke dét det handler om for dig. Det er vigtigt at holde fokus, præcis som du gør, og sætte ind der hvor der er brug for det.
  Jeg glæder mig meget til at se hvordan året forløber!

  • Lullumut
   Forfatter
   31. januar 2014 / 00:04

   Tusind tak for din kommentar. Det betyder virkelig meget for mig, at du sådan støtter op og giver mig ret. Jeg er helt sikker på, at de her lister vil virke godt for mig langt ind i året i hvert fald. Og allerede nu har jeg klaret et shoppestop i 3 uger 🙂
   Jeg håber ikke, at der kommer alt for mange udskiftninger. Hvis jeg ikke tog dem med under, ville det blive for let for mig, på en måde..
   Helt sikkert, og det er bare ikke de ting, jeg falder i på. Selvfølgelig vil jeg tage med på listen, hvis jeg f.eks. køber Carré øreringe til flere hundrede kroner..
   Tak, jeg er også så spændt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!