Mens vi venter indenfor

Mens vi venter indenfor
FOTO: Louise Herby. Lidt af min garderobe.

Nå. Nu hvor Danmark så småt er ved at lukke ned, pga. Coronavirus (COVID-19), har jeg tænkt over, hvad der giver mening at blogge om. For der er helt sikkert mange ting, der ikke giver mening, for nu. Men jeg kan da komme med et par bud på ting, du kan lave, mens vi venter indenfor den næste tid.

Selv har jeg arbejdet hjemme både torsdag og fredag pga. forkølelse. Ganske almindelig forkølelse. De næste +2 uger er det indtil videre planen, at jeg skal arbejde hjemmefra. Min mand kommer også til at arbejde hjemmefra fra på mandag. Jeg er godt nok lidt spændt på, hvordan det bliver med en 2-årig i huset. Der er fuld fart på fra morgen til aften med et par timers lur lige omkring frokost. Jeg er mest spændt på, hvordan han opfører sig, når vi snakker i telefon, for det gør vi begge en del. Heldigvis vil mange af dem, vi snakker med, selv have børn hjemme.

Anyways, her kommer et par idéer til mens vi venter indenfor. Når den altså ikke står på arbejde eller underholdning af børn.

Ryd op og ryd ud

Ah, solen skinner, og de første forårstegn har vist sig. Det er tid til at få ryddet op og ryddet ud. Det er især nu vigtigt at få gjort rent i hjemmet for at mindske bakterier, og så er jeg sikker på, mange hjem trænger efter vinteren. Mit gør i hvert fald. Vi har allerede samlet nogle ting til genbrugspladsen i min mands bil. Desværre er der lukket, så det får lige lov til at blive der for en periode, ahem.

Få noget frisk luft

Indtil videre er det heldigvis ikke forbudt at gå ud og få noget frisk luft. Jeg har lige været ude og trille den lille frække til lur, og her på landet er der heldigvis langt mellem andre mennesker. Jeg tror, vi går en tur i skoven i weekenden. Og så vil jeg også gerne i haven og gøre den lidt forårsklar. Måske få ryddet op i vores skur.

Lyt til lydbøger og podcasts

Jeg elsker at lytte til både lydbøger og podcasts. Indtil nu har jeg været glad for både den gratis E-reolen app til lydbøger og min Android app (Podcast Addict). Mofibo er helt klart også et lyt værd. Hvis du ikke tidligere har været abonnent hos Mofibo, kan du få 30 dage gratis med koden “Momunitypodcast30“. Gå til Mofibo og find “Indløs kampagnekode” nederst til venstre på siden. Nu kan du indtaste koden, din mail-adresse samt et password. Bagefter henter du Mofibo app’en, logger ind og finder noget godt at lytte til. Der ligger bl.a. flere afsnit fra “Momunity” og en hulens masse andet godt derinde. Hvis du bruger koden, støtter du Sara og Sine og deres arbejde for at samle mødre i Danmark gennem Momunity. Jeg kan også anbefale lydbøgerne “An Edited Life” og “Lev for det halve”. Det er meget godt hos Mofibo. Er du hverken til lydbøger eller podcasts, kan du også bare læse en god gammeldags bog.

Opbyg på en capsule wardrobe

Du kan også bruge tiden på at rydde op i din garderobe. Tag alt ud og gennemgå hver enkelt stykke tøj, sko, tasker samt accessories. Og prøv så på at opbygge en capsule wardrobe, også kaldet en kapsel garderobe. Jeg synes, det er det mest spændende og har længe gerne ville lege med konceptet. Søde Signe fra Use less har både blogindlæg og YouTube videoer omkring capsule wardrobe. Alt hvad hun lægger online er i øvrigt godt!

Brug hvad du har

Lad please være med at hamstre. Brug hvad du har. Både i køkkenet, på badeværelset og i dine andre rum derhjemme. Jeg ser det som en mulighed for at få ryddet op og ud. Lige pt. mangler jeg snart en deodorant og tandpasta, men ellers er jeg godt dækket ind af diverse cremer mv. Det skal nok gå! Vi har også mad i både køleskabet, fryseren og køkkenskabet. Når det er sagt, vil jeg dog også anbefale, at vi hjælper med at støtte de lokale butikker. Køber deres to-go kaffe, en lille kage og måske et gavekort, der kan bruges på den anden side. Er sikker på de vil sætte pris på det.

Har du selv nogle gode idéer til, hvad tiden kan bruges på? Hvad vil du bruge dagene på?

Share:

8 Comments

 1. 15. marts 2020 / 10:08

  Sikke et fint indlæg med gode ideer!

  VI har alle været hjemme siden torsdag morgen, og det var lidt af en omvæltning… min mand og jeg arbejdede hjemmefra, med online møder i tide og utide, mens skoledreng og børnhavebarn skulle aktiveres… og sådan bliver det de næste 14 dage…

  Så jeg er gået i gang med at prøve og lave en plan og struktur for hverdagen… håber lidt, at vi ikke kun i weekenden, men også i hverdagen får tiden til at kunne hygge og netop lave projekter som fx oprydning i garderoben, men med to ikke helt selvkørende drenge (med mindre de parkeres foran Netflix – det er jo ikke meningen) er jeg godt nok spændt på hvad det ender ud med…

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   15. marts 2020 / 13:48

   Tusind tak, Elizabeth 🙂

   Åh.. Jeg kan godt se, det er lidt svært med 2 mindre børn og så samtidig møder. Vi har ikke umiddelbart nogen møder, men jeg håber, vi kan klare det meste over mail. Vi snakker meget om, hvordan vi skal sættes os. Sammen ved spisebordet eller hver for sig ved skrivebordet på 1. salen og spisebordet nedenunder. Min mand har en stor skærm og en masse udstyr med hjem.

   Jeg synes, det er så fint, med jer der kan lægge tidsplaner for dagene 🙂 Det kan vi slet ikke med en 2-årig. Ikke udover hans frokost og lur 🙂 Jeg håber heller ikke, vi kommer til at kære mere iPad end normalt, men det bliver nok løsningen, hvis vi begge er dybt begravede. Heldigvis er min søn god til selv at gå fra den og finde noget legetøj frem. Tror vi skal på loftet efter “nyt” legetøj 🙂

 2. 14. marts 2020 / 17:11

  Masser af gode ideer 🙂

  Min mand skal også arbejde hjemme de næste 14 dage, sammen med Karla. Jeg er spændt på hvor meget han får lavet, med en krudtugle i huset 😉

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   14. marts 2020 / 22:22

   Tak, Stine 🙂
   Åhhh… Jeg forudser ikke, at han får lavet ret meget, med jeres lækre lille dame 🙂 Vi er i det mindste 2, så vi må bare lappe over. Lige for tiden er det et kæmpe hit at lege gemmeleg eller at lege fangeleg rundt om spisebordet. Sååå… 🙂

 3. 14. marts 2020 / 16:46

  Vi skal huske at hjælpe og støtte de erhvervsdrivende. De er drevet ud over kanten i denne krisetid. Så TakeAway og lidt normalhandel, med afstand og spritten af, er vigtig.
  Selv vil jeg nok få ryddet ud i klædeskabet – og skabe plads til nyt?Tænker også, at fryseren skal inspiceres. Der ligger helt sikkert anvendelige fødevarer, som trænger til at blive anvendt.
  Det bliver en svær tid, de næste uger. Vi må blot passe på hinanden – og håbe på snarlig bedring.

  Kh fra Janet

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   14. marts 2020 / 22:15

   Helt sikkert. Jeg kan også se, flere af restauranterne i Allerød kører med 20-25%, så vi skal da have lidt mad udefra 🙂 Og så støtter vi selvfølgelig også vores lokale indkøbsmuligheder. Men venter lige et par dage endnu, ahem 🙂
   Ih, jeg synes, du har sådan en lækker garderobe med masser af gråt og blåt 🙂 Vi har kun 3 fryse-skuffer her, så vi har heldigvis et godt overblik over indholdet i forvejen 🙂
   Ja. Lad os krydse fingre for, at vi ikke skal holde os inde alt for længe.

   Kh. Louise

 4. 14. marts 2020 / 15:13

  Hej Louise

  Her på havnematriklen er det også planen de næste par uger at få sat nogle ✔️ved både oprydning og udrydning samt at få masser af frisk luft ????‍♀️
  Tænker også lidt solskin kan speede op for energien☀️
  Håber du og gemalen får et par gode hjemmearbejdsuger sammen med lille A??

  Kh
  Louise

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   14. marts 2020 / 22:11

   Det er lidt held i uheld med alt den ekstra tid 😉 Jeg forestiller mig, du skal gøre altanen fin 🙂
   Ja, det er da dejligt, at vejret er flot og ikke aaalt for koldt.
   Tusind tak, fingers crossed, haha 🙂

   Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!