Livet som husejer

Efter at være flyttet fra en lille toværelses lejlighed på 47kvm til et rækkehus på 100kvm er der mange ting, der har ændret sig for mig. Nogle af dem er gode, mens andre af dem er knap så gode. Der er dog heldigvis overvægt af de gode. Jeg er begyndt at nedfælde mine observationer og tænker, det måske er sjovt for dig at læse. Også især fordi det ikke altid er rosenrødt. Jeg regner med at komme med opfølgende indlæg, så jeg håber, du kan lide det.

 1. Det er super lækkert med de mange ekstra kvm at boltre sig på.
 2. Jeg har ikke nok møbler til at “fylde huset ud”. Det skal jo hellere ikke proppes til, bevares. I lejligheden var der kun de mest basale møbler såsom senge, sofa, sofabord, spisebord, spisebordsstole, klædeskab. Det er lige før, her er helt tomt. Og det er altså ikke fordi, jeg sover i en anden seng end min kæreste, haha, men vi har elevationssenge med hver deres motor. Hader og elsker de senge på samme tid.
 3. Her er mange edderkopper. Ikke rigtig mange men flere end jeg har været vant til. Heldigvis har jeg endnu ikke været alene hjemme, når jeg har opdaget en stor en indenfor. Ellers er min taktik at sætte et glas hen over den, såvidt muligt.
 4. Jeg har fået to toiletter, et gæstetoilet i stueetagen og et badeværelse med toilet på førstesalen. Hvor er det rart, at min kæreste og jeg kan sidde på hvert vores toilet samtidig uden at skulle skynde på den anden. Det har bare ikke sjovt at være to med dårlige maver samtidig, haha.
 5. Regninger. Det ord behøver vist ikke nogen uddybelse. Det er ikke fordi, det overhovedet kommer bag på mig, at det er dyrt at bo i hus fremfor i lejlighed. Men det er det bare. Jeg har fået mange nye typer af regninger, bl.a. for gasfyr. Og vores eksisterende regninger er også blevet højere end hidtil, bl.a. ejendomsskat. Det jeg betaler halvårligt nu kunne dække flere år tidligere.

Byd meget gerne ind hvis du har tilføjelser. Omend du bor i lejlighed eller hus, må der være nogle fordele eller ulemper.

Plaiden på billedet ovenfor er i øvrigt fra SemiBasic.

Share:

8 Comments

 1. Maria Bøg-Skov
  9. januar 2016 / 12:44

  Hej Lullumut.

  Jeg vil gerne tilføje snerydning, slå græs, ordne have, klippe hæk.
  Mere rengøring;)
  Gammelt hus= højere varme forbrug.

  • Lullumut
   Forfatter
   10. januar 2016 / 12:36

   Rigtig gode tilføjelser, Maria! 😀
   Jeg kan heldigvis se mig fri fra nogle af dem pga. ejerforening.

   • Maria Bøg-Skov
    23. januar 2016 / 21:29

    Vi bor på privat vej, så vi skal sørge for at hele vejen er ryddet plus fortov påbegyndt sider af huset.

    • Lullumut
     Forfatter
     24. januar 2016 / 13:45

     Ah ja, det kan jeg godt se så 🙂

 2. Ida
  8. januar 2016 / 06:45

  Har I fået to toiletter? Årh luksus 🙂
  Jeg kan godt forstå at I er glade for de ekstra kvadratmeter. Det ville jeg også gerne have – men ikke edderkopperne 😉

  • Lullumut
   Forfatter
   8. januar 2016 / 11:48

   Ja, det er mega luksus 🙂 Nu jeg tænker over det, har jeg allerede vendt mig til det.. Men jeg er jo vokset op i et hus med et toilet/bad, og på et tidspunkt boede vi 5 mennesker der. Det var egentlig ikke en prioritet fra min side, da jeg kiggede på hus.
   Haha, det kan jeg godt forstå. For mit vedkommende vil jeg til hver en tid foretrække edderkopper over f.eks. snegle, som jeg jo har fobi overfor 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!