Kosttilskud

Ord som kosttilskud er ofte et, der deler vandene. Selv tager jeg dagligt kosttilskud, og jeg har gjort det i flere år. For mit vedkommende er det noget, som vi skal tage for at supplere vores kost, og det må aldrig fungere i stedet for en sund og varieret kost. Jeg vil selv mene, at jeg spiser sundt og varieret. Men det sker ikke hele tiden og hver dag. Jeg er f.eks. ikke god til at spise morgenmad i hverdagene, og til aftensmad bliver det ofte en rugbrødsmad eller noget lignende. På job er jeg til gengæld god til at tage lidt af hele paletten, da der er buffet med et blandet udvalg af kød, fisk, grøntsager, mejeriprodukter, pålæg, brød mv. Der nyder jeg, at andre har tilberedt de ting, jeg ikke selv laver samt skåret grøntsager og frugt i mundrette bider.

For at gøre en lang historie kort tager jeg dagligt multivitaminpiller, fiskeoliepiller samt D-vitaminpiller. Sidstenævnte som oftest i vinterhalvåret. Og jeg kan mærke en forskel. Glemmer jeg at tage mine piller i en uges tid, er det med garanti sikkert, at mit humør og mit immunforsvar påvirkes i negativ retning. Derfor fortsætter jeg naturligvis med alle tre ting. For nyligt har jeg modtaget to supplerende produkter fra Biosym, som Billigvoks.dk er blevet forhandler af, og jeg er så småt gået i gang med at teste dem. Jeg beskriver dem kort nedenfor, og så vender jeg tilbage med en opdatering, når jeg har testet dem i noget tid. Hold også øje med bloggens Facebook side, hvor der meget snart kommer en give-away på et af produkterne.

Biosym Lecithin Granulat:

Biosyms Lecithin Granulat er produceret af solsikkeolie og skal bidrage til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau samt en normal leverfunktion. Produktet er fri for animalske ingredienser og dermed registreret ved den engelske organisation The Vegan Society. Konsistensen minder mig lidt om frysetørret iste, så jeg er utroligt spændt på at prøve det. Det kan bruges i bl.a. bagværk, smoothies og som drys på skyr, yoghurt m.m. Jeg tror, jeg vil prøve at bruge det i noget bagværk til at starte med, indtil jeg har vendet mig til konsistensen. Anbefalet daglig dosis er tre teskefulde med top en gang om dagen. Jeg håber, granulatet vil være med til at omsætte de fedtstoffer, jeg indtager. En bøtte med 400 gram koster 159kr. og kan købes bl.a. HER. Biosym Lecithin Granualt findes også i en 200 grams emballage og koster 89kr. HER.

Biosym OmniZink 20 mg:

Umiddelbart synes jeg ikke, at bl.a. mine knogler eller mit syn fejler noget, men et lille skub i den rigtige retning vil da ikke skade. Zink er med til at få immunforsvaret til at fungere normalt. Samtidig vedligeholder det knogler, hår, hud, negle og syn. En tablet er anbefalet dagligt, og jeg begyndte at tage mine i denne uge. En bøtte med med 120 tabletter koster 59kr. og kan købes bl.a. HER.

Hvad er jeres holdninger til kosttilskud? Er det noget, I selv benytter jer af? Lad mig også endelig vide, om I har kendskab til disse produkter fra Biosym, og hvad jeres erfaringer med dem er.

Produkterne er modtaget som gave, men holdningerne er mine egne

Share:

6 Comments

 1. 31. juli 2015 / 11:58

  Jeg tager SelenoPrecise og Bio-Qinon hver dag. Selen har jeg kørt med i flere år nu og har ikke haft en eneste sygedag i 6 år – jeg tror det må være selen, fordi dette mineral virker styrkende på immunforsvaret. Nyere forskning peger på, at Q10 og selen sammen giver utrolig styrke til kroppen og det er også derfor, jeg spiser Q10. Det studie, jeg tænker på, hedder Kisel 10. Også tager jeg, ligesom så mange andre, d-vitamin det meste af året. Jeg har faktisk taget d-peals denne sommer, fordi der ikke har været så meget sol at komme efter -.-

  Jeg har ikke så meget erfaring med Lecithin, så ser frem til at høre din dom. 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   1. august 2015 / 00:32

   Lyder rigtig godt med 0 sygedage i 6 år. Kan være jeg skal prøve selen af, selvom jeg (7-9-13) er forholdsvis sjældent syg. Tak for tip i hvert fald. Jeg kører også stadig d-vitaminer. Dansk sommer 🙂

 2. Dorthe Ludvigsen
  22. juli 2015 / 14:08

  Som vi bliver ældre har sværere ved, at optage næringsstoffer inkl. de sunde fedtsyre. Jeg er derfor startet på lechitin da det fremmer optagelsen og man næsten ikke kan få fedtsyre nok. Da jeg så læste at det smidiggøre vores årer og en bekendt til min mors ven kunne undgå en ballonudvidelse ved indtag af dette produkt, ja så var jeg over helt overbevist. Det smager godt synes jeg og tænker at alt, så vidt muligt, er bedst at indtage i rå form. Men det er bare min vurdering. Jeg skal bare være sikker på jeg får det dgl. indtag på 3 top tsk.

  • Lullumut
   Forfatter
   23. juli 2015 / 21:40

   Det giver rigtig god mening. Og hvor lyder det bare godt! Så er der jo ingen grund til ikke at tage det.
   Tak for tip, du giver mig mod på at prøve det råt. Jeg skal lige tage afsæt 🙂

 3. Miatilda A
  19. juli 2015 / 19:52

  Jeg tager dagligt jern og d-vitamin og når jeg springer over i en periode er jeg simpelthen så træt. Min dreng får fiskeolie og d vitamin. Jeg er spændt på at høre om dine erfaringer med Lecithin.

  • Lullumut
   Forfatter
   20. juli 2015 / 17:56

   Jeg har aldrig tænkt på at tage ekstra jern, men det er sikkert ikke nogen dum idé 🙂 Jeg skal nok vende tilbage med en update. Lecithin har jeg ikke begivet mig ud i endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!