Køb kun det du har brug for

Jeg har det ligesom mange andre meget ambivalent med i dag. Den såkaldte Black Friday. Og lige så med Cyber Monday på mandag for den sags skyld. Jeg er vild med at spare penge, så lige der er jeg all in på konceptet. Men jeg er til gengæld ikke vild med at bruge penge for at bruge penge. Et af mine mottoer er bl.a. “køb kun det du har brug for“. Min søster elsker at shoppe med mig. Når hun står med favnen fuld af ting i Lyngby Storcenter siger jeg altid “Men har du brug for det“? Og det har hun sjældent. Det er lige som om, at mange går efter “et godt tilbud” i dag. Ikke noget specifikt tilbud. Bare et godt tilbud. Også på ting de ikke mangler.

Køb kun det du har brug for

Inden for de sidste par år er jeg begyndt at gå mere og mere op i minimalisme. Jeg er holdt op med at købe bare for at købe. Og jeg er tilmed blevet god til at få solgt ud af bl.a. min garderobe. Jeg har tidligere købt bl.a. mange lækre læderstøvler, og flere af dem har aldrig været i brug. Bl.a. mine Acne Track støvler og mine Acne Pistols støvler. De skal have et nyt hjem. Uh, jeg skammer mig faktisk over min grådighed. Minimalisme er noget, der optager mig meget. Jeg både læser blogs, og jeg ser en del YouTube videoer omkring emnet. Det er super inspirerende, men det er også en proces. Sig endelig til, hvis du vil have mig til at dele nogle af mine favoritter her på bloggen.

Et par gode råd til at komme godt igennem dagen:

 • Bliv hjemme og undgå de mange hungrene mennesker
 • Køb online (jeg deler altid nogle rabatter HER)
 • Få købt nogle af årets julegaver
 • Lav en liste over hvad du virkelig står og mangler
 • Find et sted hvor de har flere af de ting, du har brug for
 • Køb kun det du har brug for

Hvad er dine planer for i dag? Jeg skal først og fremmest på arbejde. Min aften skal bruges alene hjemme på sofaen med min dyne, Netflix og en skål popcorn. Ikke umiddelbart noget shopping for mit vedkommende. Min kæreste og jeg har kig på en ny madras til vores seng, men det kan godt vente til senere.

8 Comments

 1. Dan
  18. december 2016 / 20:34

  100% enig fed indlæg !!

  • Lullumut
   Forfatter
   18. december 2016 / 21:33

   Det er godt at høre – læse, høhø 😉

 2. Jannie // Guapizimo.com
  26. november 2016 / 12:29

  Jeg købte kun en enkelt ting i går, som jeg havde haft som favorit i min indkøbskurv en måneds tid, ingen impulsshopping herfra 😉

  Det kan være at der ryger et par skønhedsprodukter i kurven over weekenden, fordi der er et par ting jeg mangler. Men mere shopping bliver det nok ikke til i denne omgang.

  • Lullumut
   Forfatter
   26. november 2016 / 23:14

   Det lyder som helt fornuftig shopping af planlagte køb 🙂 Jeg skal også forbi Matas og have købt IMEDEEN, da jeg gerne vil begynde på dem inden min kommende ferie.

 3. Ida
  25. november 2016 / 14:56

  Godt indlæg! Jeg står heller ikke og bare mangler noget og har heller ikke derfor planer om at købe noget.
  Det lyder som en dejlig aften 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   26. november 2016 / 23:13

   Tak! 🙂 Nej, og så er det bare vigtigt ikke at købe noget 🙂
   Ja, det var også en ganske fin og hyggelig aften alene hjemme 🙂

 4. Ace
  25. november 2016 / 13:22

  Helt enig!
  Jeg er også så småt blevet fan af minimalismen.. Der er bare noget rart i kun at have ting man har brug for, og ting man har nøje udvalgt og derfor er mere glad for. Det er som om der er mere luft i hjemmet 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   26. november 2016 / 23:11

   Helt enig. Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv 🙂 Lige præcis det med at have ting, som enten er i brug daglit, eller som jeg er meget glad for 🙂 I stedet for alle de der la la ting..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!