Jeg holder købestop resten af 2020

Jeg holder købestop resten af 2020
FOTO: Louise H. Nielsen. Tid til fordybelse.

For 3 uger siden var jeg oppe på loftet i vores hus. Som jeg har nævnt et par gange før, er jeg ved at rydde op og ud og organisere. Det kommer jeg til at skrive meget mere om herinde, så jeg håber, der er interesse for det. Nå, men da jeg stod der på loftet og kiggede rundt, fik jeg helt ondt i maven. Jeg fik den åbenbaring, at hvis der skal ske noget drastisk, så er jeg nødt til at stoppe med at slæbe ting ind i vores hjem. Så, jeg holder købestop resten af 2020. There, I said it! Bordet fanger, og jeg må hellere holde, hvad jeg lover.

Mange af tingene på loftet er sat til salg på DBA, og der er meget af vores gamle legetøj til A, når han bliver større. Så det er altså ting, der er eller kommer i rotation. I denne uge har jeg f.eks. lukket 3 annoncer, og jeg har aftaler med 2 købere på mandag. Der sker lidt.

Hvad indebærer et købestop?

Sådan et købestop er en sindssygt svær størrelse. For hvad indebærer det egentligt? Ja, det er jo op til den enkelte at vurdere. Jeg kunne opsætte en masse regler for at snyde mig selv. Men hvad hjælper det, når jeg gerne vil rydde op og ud. Jeg har besluttet mig for, at jeg gør mit bedste. Ganske enkelt. Jeg må gerne købe ting til hjemmet som f.eks. mad. Og tøj og nødvendige ting til min søn. Jeg/vi har også et par gavekort liggende, som jeg gerne må bruge. Men jeg skal tænke mig godt om. Jeg må f.eks. gerne udskifte ting, der er gået i stykker og ikke kan repareres. Eller ting der er brugt op, f.eks. en ansigtscreme. Især skønhedsprodukter er noget, der er et godt flow i og ikke står og samler støv, fordi jeg forsøger kun at have 1 af hver type produkt.

Læs også: Mit seneste garderobeprojekt

Lige inden beslutningen om købestop havde jeg kig på en e-bogslæser. Den er sat på hold. Jeg ønsker mig også krydderiglas. De kan nok godt vente, og så kan jeg også finde de helt rigtige i stedet. Vi ønsker os lidt ting til haven, men de kan uden tvivl vente til foråret. Der hvor jeg bliver udfordret er på min garderobe. Jeg kommer til at mangle jeans og nok også en god strik eller to. Og sokker! Så, det må jeg lige se på hen ad vejen. Det vigtigste er, at jeg er bevidst om, at ting skal ud og ikke ind. Jeg trænger til luft omkring mig.

Jeg tror ikke, jeg kommer til at lave en decideret liste over indkøb i perioden. Men det kan da godt være. Er der stemning for det?

Nå. Nu er jeg lidt nysgerrig. Skal du være med på et købestop resten af året? Hvis nej, hvad holder dig tilbage? Er du bange for at gå glip af noget?

9 Comments

 1. Ida Westphall
  17. august 2020 / 19:38

  Hvor er du god. Og sejt at du skriver det højt 🙂
  Jeg tænker også at jeg er okay bevidst om mine køb – nogle gange (ofte) hopper jeg dog i fælden. Men det er blevet bedre med årene 🙂
  Jeg kunne i hvert fald, godt tænke mig, at jeg kunne spare noget mere op.

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   19. august 2020 / 22:47

   Det virke ofte bedre for mig, når det bliver gjort offentligt 🙂
   Dejligt du selv synes, du er bevidst, og at det er blevet bedre 🙂 Men der er jo ikke noget rigtigt og forkert.
   Lyder godt. Hvad vil du spare op til? En designer stol? 🙂

   • Ida Westphall
    20. august 2020 / 19:15

    Det ligner det måske ikke – hahah 🙂 Men jeg er virkelig begyndt at bytte meget, efter jeg har købt det – for jeg har jo egentlig ikke behov for det 🙂
    Lige nu sparer jeg mest op, bare for at spare op og fordi jeg gerne vil undgå at bruge penge, bare for at bruge penge og så kunne jeg også godt tænke mig, at få råd til en større og nyere bolig 🙂

    • Louise / Lullumut
     Forfatter
     25. august 2020 / 21:29

     Sejt 🙂 Jeg prøver meget at tænke over ikke at købe det i stedet for at skulle afsted og bytte eller bruge sure penge på fragt. Så jeg tænker lidt “vil jeg elske den her ting”? Hvis ikke kommer den ikke med hjem 🙂
     Det er også fint 🙂 Nå, vil du gerne flytte igen? Er du ikke glad for at bo der, hvor du bor?
     Kh. Louise

     • Ida
      1. september 2020 / 18:46

      Det er også øv at skulle bytte. Men for mig, som er god til at købe, så er det dejligt at jeg indser, at jeg jo ikke har behov for det 🙂
      Ja.. jeg har fundet ud af, at jeg savner vandet. Men desværre hænger lejlighederne ikke på træerne 🙂

    • 26. august 2020 / 10:42

     Som 60-årig, er der ikke noget jeg mangler. Jeg praktiserer derfor Købestop i perioder – du ved, til man falder over noget, der bare MÅ ejes, hihi. Når det er sagt, så er der med alderen helt klart kommet en mæthed over bare at shoppe og købe bevidstløst ind af alt muligt til bagerst i klædeskabet, køkkenskuffen, vindueskarmen, makeuppungen og smykkeskrinet. Man behøver egentligt blot nogle få gode ting, så er der mere orden i huset og ro på øverste etage.

     Kh fra Janet

     • Louise / Lullumut
      Forfatter
      27. august 2020 / 22:12

      Kære Janet
      Jeg er vild med dit svar ❤ Som 34-årig har jeg det på samme måde. Jeg ønsker mig meget, men jeg MANGLER ikke noget 🙂 Det er for det meste nice to have og ikke need to have. Det giver så meget ro uden alle de ting, vi ikke ELSKER. Ro i hjemmet og i hovedet 🙂
      Kh. Louise

 2. 16. august 2020 / 08:41

  Uuuh, det vil jeg glæde mig til at følge med i 🙂

  Jeg synes ikke vores forbrug er så højt, så ikke decideret købestop herhjemme. Derudover har hele familien fødselsdag de næste mange måneder, så det ville være en trist periode at holde købestop… det er mere oplagt i foråret for os. Men jeg prøver at være opmærksom på at jeg ikke bruger fødselsdagene som undskyldning for at snige mere ind end der er brug for… for eksempel om jeg skal købe en ny dug, selv om de gamle er fine nok… om jeg skal købe en ny kjole inden jeg har et overblik over, om jeg ikke har noget i forvejen jeg kan bruge i stedet… forleden overvejede jeg at købe pynte-tingeltangel, til at style vores køkken til nogle billeder til et blogindlæg… men holdte mig på måtten og nøjedes med en buket blomster.

  Jeg hører meget gerne dine strategier for feks. at holde købestop selv om I skal til fødselsdag osv. Og hvad med julen?

  • Louise / Lullumut
   Forfatter
   16. august 2020 / 13:05

   Fantastisk, at du vil følge med i det ? Og så fedt med spørgsmål allerede. Jeg har forsøgt at svare her nedenfor.

   Nej, det kan jeg godt forstå, i forhold til fødselsdage. Jeg vil dog lige pointere, at jeg ikke gør det pga. økonomien. Selvom det selvfølgelig vil pynte den som en ekstra bonus. Jeg gør det for at nedbringe mængden af ting, der kommer ind i vores hjem. I denne uge er der allerede kommet gaver til A fra hans bedsteforældre; en dinosaur rygsæk og en hjemmehæklet Gustav Gris. Sååå, hvis jeg også går og hiver ting med ind, så ender vi i et hoarder-hjem ?

   Det er mit projekt, så selvfølgelig skal der være plads til gaver. Vi skal give gaver til min søster, min svigerinde og min svigerfars kone. Hvis de holder fødselsdag altså. Men de bor jo ikke hos os, så det er ikke ting, der skal bo her. Pyyyh ? Min mand har fødselsdag i november men plejer ikke at ville holde noget. Så, han får en lille ting. Normalvis et par sneakers, et par jeans eller noget i den stil. Den mængde kan jeg godt acceptere, og igen skal det ikke gå ud over ham ?
   Mht. julegaver er vi heldigvis så tæt på slutningen af 2020, og jeg forestiller mig at ønske mig cremer mv, som der er rotation i. Gaver til familien er ok, og min søn får nok også en lille ting juleaften. Ikke at han mangler noget. Min mand og jeg giver ikke julegaver til hinanden. Vi køber normalt en større ting til hjemmet i stedet, og den kan godt vente til næste år.

   Jeg håber, det giver mening? ?

   Rigtig gode tanker du gør dig! En buket blomster er også en god idé. De kan gøre alverdens for et billede. Har du overvejet at låne props til dine billeder? Fra f.eks. en nabo eller en veninde? Jeg har tidligere haft gemt alt muligt, bl.a. gamle cremer i lyserød krukke, eller pink pakke-fyld, fordi det var pænt på billeder. Men, jeg kan godt klare mig uden ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!