Godt Nytår – Året der gik 2020

Godt Nytår - Året der gik 2020
FOTO: Louise Herby. Nytårsaften 2018-2019.

Goddag. Og rigtig godt nytår! Jeg håber, du havde en helt fantastisk aften, omend den nok så noget anderledes ud end planlagt. Jeg var sammen med min mand og søn, og vi var hjemme hos et vennepar og deres børn. Vi var meget for og imod, om det var en god idé at ses, og vi var faktisk ved at aflyse flere gange. Men så tog vi afsted. Og vi fortrød det ikke et sekund. Det var vildt hyggeligt, og de 4 børn hyggede sig gevaldigt. Det var skønt at komme lidt ud. Sidste år var vi faktisk bare os 3 alene hjemme.

Vores venner stod for hovedretten, som var noget oksemørbrad med knuste kartofler, bearnaisesauce, broccoli, salat og flute. Det var meget lækkert! Min mand havde lavet hvid chokolademousse og chokolademousse af lys chokolade. Jeg stod for portionsanretning, pyntning af moussen og et stort fad med frisk frugt. Det hele foregik i børnehøjde, og vi nød bare aftenen. Omkring kl.22 var vi ude at skyde med krudt, og omkring kl.23 kørte vi hjem til os selv igen. Alexander blev puttet kl.23:40. Han holdt længe! Desværre var han allerede frisk igen kl.7:30 i dag, haha.

Året der gik 2020

Jeg har egentlig ikke tænkt mig at skrive så voldsomt meget om alt det negative for året, der gik. 2020 var for de fleste et skod-år med coronavirus (COVID-19), der lukkede Danmark ned helt tilbage i marts. Og det blev aldrig rigtigt det samme igen, selvom sommeren kom. For min lille families vedkommende tog corona ikke noget fra os. Vi mistede heldigvis hverken familie, venner, arbejde eller hjem. Og vi havde ikke planer om ferie, rejser, bryllup, hussalg etc. På alle punkter var 2020 inden corona et meget plain år for os. Og heldigvis for det.

Det positive ved 2020

På den positive side gav 2020 os rigtig meget. Vi fik meget mere tid med hinanden. Jeg blev hjemsendt fra mit arbejde i rigtig mange måneder, hvor jeg ikke måtte arbejde. 12 uger, dvs. knap 3 måneder, blev det til. Min søn kom først i vuggestue igen efter halvanden måned, og tiden med ham var fantastisk. Hård men fantastisk. Det var en vild udvikling i bl.a. hans sprog i den periode. Meget tankevækkkende.

Som introvert, og måske også særligt sensitiv, var det fantastisk med alt den hjemmetid. Tid hvor vi bare kunne være os og tulle rundt. Ingen aftaler vi skulle tage stilling til, om vi nu også havde lyst. Det har også gjort mig meget bedre til at mærke efter i maven og sige nej tak.

I 2020 deltog jeg også i min første podcast sammen med Momunity.dk. Du kan læse om den her, og afsnittet ligger stadig hos Mofibo, hvor du kan lytte til den. I 2020 foreslog jeg min chef, grundet eventuel corona-afskedigelse, at jeg gik ned i tid. Det har vi snakket lidt frem og tilbage om, og jeg håber på, 2021 byder på lidt flere timer med min søn. I sommeren 2020 begyndte vi også at få fast rengøringshjælp derhjemme hver anden uge. Dét er fantastisk, og indtil videre fortsætter vi med det i 2021. Det giver os noget mere ro og overskud samt tid til vores søn. Halleluja. Tid og nærvær må være de helt store buzzwords i dette indlæg. Corona har på mange måder åbnet vores hjerter for, hvad der i virkeligheden betyder noget ❤

Hvad kan du kigge tilbage på af positive ting i 2020?

Share:

4 Comments

 1. 10. januar 2021 / 15:37

  Det “gode” ved Corona, er utvivlsomt den mertid, vi alle får med vore nære. Ingen tvivl om, at din søn har haft stor gavn af mor har været hjemme.
  Som skravlet med MCS og mystisk svimmelhed, er mit 2020 brugt til at komme til hægterne og helt legalt nyde afstand og ingen krammeri.
  Til gengæld er det gået lidt ud over formen, som mest af alt har udvidet sig til kageform😉. Godt Nytår til dig og dine👋💙.

  • Louise
   Forfatter
   11. januar 2021 / 22:45

   Kære Janet
   Helt sikkert. Ja, han nød det så meget, og modsat de andre børn fra min mødregruppe nævnte han ikke vuggestuen én eneste gang. Det gør han heller ikke i weekenderne, selvom han hygger sig derhenne.
   Det er da også noget af et år, du har været igennem. Jeg håber for dig, det går den rigtige vej, og at I også snart kan komme ti Frankrig.
   Åh, jeg er sikker på, du ser lige så skøn ud med kageform ❤
   Tak, lige over 😍
   Kh. Louise

 2. 10. januar 2021 / 14:50

  Kære Louise

  Fedt at du og I som familie fik noget godt ud af 2020 og valgte den positive tilgang til det der var lidt et skod-år. Det er faktisk også min tilgang til 2020, selvom jeg blev fyret. Men hey det kommer der noget godt ud af her i 2021 eller 2022💃🏼

  Vi valgte også at være sammen med 2 vennepar nytårsaften. Vi trængte vist alle til at se nogen; i hvert fald havde vi en rolig men hyggelig aften med afstand og næsten lige så meget sprit udvendig som indvendig😉 og så er vi vist mange, der har oksemørbrad på menuen nytårsaften🥩😋🥳

  Kh
  Louise M

  • Louise
   Forfatter
   11. januar 2021 / 22:42

   Ja 🙂 Altså, de første 3 uger med nedlukning var en stor hovedpine med hjemmearbejde og barn på 2 år. Men vi fik det bedste ud af det 🙂
   At du er blevet fyret, er en kæmpe mulighed for dig, og jeg glæder mig så meget til at følge din udvikling i 2021 🎉

   Haha, ja præcis. Åh, det lyder skønt! Vi havde også planlagt drinks, men så endte vi hjemme hos vores vennepar. Og ja, jeg trak køre-kortet, men jeg tror da nok, min mand fik god vin, haha. Oksemørbrad går man aldrig galt i byen med 🙂

   Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!