Frugtsalat med råcreme

I Thailand fejrede jeg min fødselsdag sammen med min kæreste, min svigerinde, min svigerindes mand og deres datter. Det var nemlig dem, min kæreste og jeg rejste på ferie sammen med. Da jeg ikke kunne fejre dagen sammen med min familie, blev de inviteret til min fødselsdag i lørdags. Tre uger forsinket men det gik da. Og det var hyggeligt! Så dejligt at se dem igen.

Læs også: Opskrift på figenkage med friske figner

Frugtsalat med råcreme

Til hovedret havde jeg planlagt, at vi skulle have en masse god tapas at sidde og namse i. Og derfor planlagde jeg en lille og let dessert. Det blev til frugtsalat med råcreme, og her deler jeg min opskrift. Jeg valgte at servere desserten portionsanrettet i whiskyglas. Mest fordi jeg havde ikke have seks, små ens skåle. Ønsker mig nogle flere af disse skåle. De er så anvendelige. Men det fungerede nu også super i glas.

Opskriften er til seks glas.

Ingredienser:

  • Friske frugter og bær. Jeg brugte en hel ananas, fire kiwier og en lille pose tørrede tranebær. Du kan bruge lige de frugter og bær, du ønsker. Om sommeren kan du f.eks. bruge jordbær, banan og vindruer.
  • En lille plade chokolade til topping. Jeg brugte mørk chokolade.
  • To pasteuriserede æggeblommer (et bæger).
  • Fire tsk. sukker.
  • En tsk. vaniljesukker eller kornene fra en hel vaniljestang.
  • To og en halv dl piskefløde.

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vanilje, så det bliver til skum, med en elpisker.
  • Pisk herefter fløden til skum i en skål for sig selv.
  • Rør forsigtigt flødeskummen sammen med blandingen af æg, sukker og vanilje.
  • Sæt cremen i køleskabet, indtil den skal serveres, så den kan samle sig.
  • Skræl og skær frugter og bær i mundrette størrelser. Hvis du bruger ananas som mig, så husk at skære stokken i midten fra.
  • Hak chokoladen eller bræk den i små stykker.
  • Anret frugten som du ønsker, fordel råcremen ud over og brug chokoladen som pynt.

5 Comments

    • Lullumut
      Forfatter
      9. februar 2017 / 17:58

      Det var det også 🙂 Tusind tak! 🙂

    • Lullumut
      Forfatter
      9. februar 2017 / 17:57

      Det smagte såå godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!