Første år som husejer er gået

I november sidste år fik jeg nøglen til mit lille rækkehus, og således er altså første år som husejer gået. Det er dælme gået stærkt. I lørdags ville have været den dag, min kæreste og min far inspicerede vores hus og fik nøglen. I går var dagen, hvor jeg besøgte huset for første gang med egen nøgle. Min kæreste havde fødselsdag, og vi spiste pizza på gulvet oven på en papkasse og mellem nymalede vægge. I dag var så dagen, hvor mange af mine sorte støvler flyttede ind i vores walk-in closet. Vigtigt, haha. I forbindelse med markeringen synes jeg, det kunne være sjovt at gøre status. Der er unægteligt både fordele og ulemper ved at flytte i hus. Heldigvis er der for mit vedkommende flest fordele. Jeg nævner kun et par stykker her.

Læs også: Livet som husejer – Del I

Fordele

 • Fred og ro. Ja, det kommer nok øverst blandt fordelene. Jeg elsker at komme hjem til et sted, hvor jeg selv bestemmer tempoet efter en lang dag på job. Her er så fantastisk fredeligt.
 • Søde naboer. Mit forhold til mine fem naboer var næsten ikke-eksisterende før. Vi mødtes kun til den årlige generalforsamling eller til arbejdsweekender, og vi sagde dårligt hej til hinanden på trappen. Her hilser vi på hinanden og låner hinanden ting.
 • Der er ekstra meget plads. Jeg føler stadig, jeg har en hel balsal til rådighed, og det er en vild luksus at have et separat kontor. Dog vil jeg også sige, at jeg aldrig har rodet så meget før. Kan slet ikke administrere den ekstra plads.
 • Jeg føler mig mere end hjemme. Vi måtte gå på kompromis med beliggenheden for at kunne være med på både prisen og standen af huset. Som en klog ejendomsmægler sagde, vil de færreste boligkøbere kunne være med på alle tre parametre. Til gengæld tør jeg godt sige, at jeg ikke kunne forestille mig at bo i nogen anden by i dag. Min kæreste er heldigvis helt enig.

Læs også: Livet som husejer – Del II

Ulemper

 • Jeg er flyttet på landet. Det betyder mange fine dyr udenfor men desværre også store edderkopper indenfor. I nogle tilfælde er jeg blevet rigtig god til enten selv at tage dem eller ignorere dem.
 • Jeg er flyttet længere væk fra alt og alle. Både mine forældre, min søster, min svigerfamilie og mine veninder. Men det går nok. Jeg føler ikke, vi ser hinanden mindre. Og når vi ser hinanden, er det bare mere kvalitetstid end tidligere.
 • Jeg har fået længere til arbejde kilometermæssigt. Heldigvis fandt jeg i sommer en god rute, som gør, at jeg faktisk kan køre hjemmefra på samme tid. Jeg kan nemlig køre et langt stykke ad landevej og kan dermed undgå at hænge i kø på motorvejen. I hvert fald på en normal hverdag. Samtidig er det også en smuk rute med bl.a. køer og rådyr.
 • Der er dobbelt så mange kvadratmeter at gøre rent. Derfor er jeg også glad for, at vores hus trods alt ikke er større.

I øvrigt så tager indretningsdelen helt vildt lang tid. Det er lige de sidste 10%, der ikke er på plads. Men i fredags modtog vi vores nye sofa. Den er super fin og passer godt ind. Vi mangler stadig noget skoopbevaring i entréen samt lidt oprydning og sjæl på kontoret. Et par nye spisebordsstole ville heller ikke være dumt.

6 Comments

  • Lullumut
   Forfatter
   21. november 2016 / 18:32

   Tusind tak 🙂 Det kan jeg godt forstå. Men husk på at det ikke nødvendigvis er lykken for os alle at eje et hus – der er også nogle forpligtelser, især økonomiske – bah.. 🙂

 1. Ida
  16. november 2016 / 17:58

  Tænkt at der allerede er gået et helt år. Jeg synes at I har gjort det så hyggeligt og jeg nyder at besøge jer og glæder mig til at komme igen, lige om snart 🙂

  • Lullumut
   Forfatter
   18. november 2016 / 22:48

   Ja, det er helt vildt, som tiden bare går 🙂 Tusind tak, hvor sødt skrevet 🙂 Der mangler nu stadig lidt personlighed hist og her, haha. Jeg glæder mig også til vores tøsejulefrokost 🙂

 2. Dorte
  14. november 2016 / 21:03

  Tillykke med første år som husejer. Det er helt sikkert noget andet end at bo i lejlighed og som lejer på godt og ondt. Vi er også rigtig gode til at udnytte vores mange kvadratmeter til at rode på. Jeg har dog lidt på fornemmelsen, at det ligeså meget er os som personer, som pladsen der gør rodet :-). KH Dorte

  • Lullumut
   Forfatter
   15. november 2016 / 19:00

   Tusind tak, Dorte 🙂 Jeg boede faktisk i ejerlejlighed før, så den slags med renter og ting, der kan gå i stykker, er ikke kommet bag på mig 🙂 Men min overbos larm savner jeg i hvert fald ikke.. Åh, du har så meget ret i, at det er os selv, der roder, men det er jeg ikke sikker på, jeg vil vedkende mig 😀 Jeg har bare fået en tendens med at losse ting ind på mit kontor og ikke tage stilling til dem #abederholdersigforøjnene Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!