Et par gode sparetip fra mig til dig

Et emne jeg selv synes er helt vildt spændende er økonomi. Jeg kan godt lide at få mine penge til at strække længst muligt. Det gælder både i hverdagen men også på lang sigt. Derfor kommer her et par gode sparetip fra mig til dig. Jeg har flere i ærmet, så lad mig endelig høre, hvis du vil have flere. Og husk nu at det ikke altid kan betale sig at spare. Jeg køber skam også ting til fuld pris, og jeg elsker at støtte de lokale butikker. Så er de der nemlig også i morgen.

Planlæg

Et af mine bedste råd er at planlægge. Sørg for at planlægge som minimum et par dage ad gangen. Hvor skal du hen, hvad vil du få brug for. Jeg er ofte sulten, og så bliver det til en flaske vand og et pølsehorn i 7-Eleven. Det er dumme penge at bruge. Sørg for at have en flaske med hjemmefra. Og fyld den op igen, når du ser en vandhane. Jeg har også gennem den sidste tid altid en pakke Läkerol, en figenstang og en lille pakke grovkiks med mig. Skal du ud at rejse, er det en god idé at købe en solcreme i f.eks. Matas på tilbud frem for at give i dyre domme for en i lufthavnen eller på destinationen. Det samme gælder bøger. Tag en med hjemmefra, for de er godt nok dyre i lufthavnen. Ja, du kan spare mange penge ved at planlægge.

Magasiner og blade

Før i tiden brugte jeg mange penge på magasiner. Enten havde jeg abonnement på et eller flere, eller også gik jeg hen i den nærmeste kiosk og købte et. Hvis jeg ikke nåede bussen på vej hjem fra arbejde, måtte jeg også købe et nyt magasin. Og noget at drikke og et lille stykke slik, haha. Sådan er det slet ikke i dag. Jeg måtte erkende, at jeg sjældent nåede at få kigget eller læst ordentligt i mit magasin, før det næste udkom. Og pludselig hobede der sig en masse magasiner op i stuen. I dag læser jeg magasiner på en anden måde.

Jeg elsker at gå på biblioteket, og her kan jeg sidde og fordybe mig i flere timer i alle magasinerne. Ser jeg f.eks. en god guide eller opskrift, tager jeg bare et billede med min telefon.

Der findes også flere gode gratisblade. SKØN fra Matas, LIME fra Netto og Kulør fra Spar. SKØN kender du måske allerede. Her er der mange gode skønhedstips, mens der er både gode opskrifter og artikler i både LIME og Kulør. Alle tre blade indeholder også konkurrencer. Er du mere til bolig og gør-det-selv, er Forny fra Silvan et godt bud. Mulighederne er mange, og flere af bladene kan læses online. Er du mest til at læse blade og magasiner online vil jeg da også lige anbefale ISSUU. Søg f.eks. på “mad”, og der kommer blade om mad på dansk frem. Du skal lige sortere lidt i det, for der er også reklamer. Det er vist nok er gratis at publicere der.

Hvis du har et virkelig stort forbrug af blade og magasiner, kan du måske spare penge ved et online abonnement. Her tænker jeg på Flipp eller WYPE. Det er hverken gratis eller billigt men kan måske spare dig for penge.

Rabatkort og rabatkuponer

For nogle år siden rente jeg rundt med en hel pung kun med rabatkort og rabatkuponer i. Det gider jeg ikke i dag. I stedet har jeg et solidt lille udvalg på ca. ti stk. Så er det dem, jeg ved, jeg bruger. F.eks. har jeg haft stor glæde af mit Goodiecard fra Magasin. Da jeg købte min VIPP skraldespand, fik jeg den “næsten” gratis. Jeg brugte blot deres Goodiecard rabat og et par gavekort ved siden af. Hos Imerco købte jeg en Brabantia vasketøjskurv for nogle år siden. Da jeg skulle købe en Georg Jensen osteskærer, fik jeg den næsten gratis pga. opsparede point. Og det er alt sammen ting, jeg ville have købt alligevel. Jeg lader mig nemlig ikke sådan lokke af ting på tilbud, som jeg ikke mangler.

Er der nogle ting, du gerne vil blive bedre til at spare penge på?

Læs ogsåStarbucks er åbnet ved Axel Towers

2 Comments

 1. 27. juni 2017 / 11:05

  Dejlig indlæg!
  Jeg har også haft stor glæde af mit goodiecard, især her til sommerudsalg, wwuh!

  • Lullumut
   Forfatter
   27. juni 2017 / 22:41

   Tak, det sætter jeg stor pris på 🙂
   Ja, jeg vil slet ikke undvære mit Goodiecard 🙂 Mit næste køb derind bliver nok en gulvlampe..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!