Et døgn i mit liv

Et døgn i mit liv“Kan du få tiden til at gå”? Det er nok det spørgsmål, jeg har fået mest, efter jeg har født og går hjemme på barsel. Både nære familiemedlemmer og venner har spurgt mig om det. Jeg håber virkelig ikke, jeg selv har spurgt nogen om det, inden jeg blev gravid. For det er nok et af de mest irriterende spørgsmål at få. Men hvor skal man vide fra, at det er krævende at passe en baby, hvis man ikke selv har eller har haft en.

I den forbindelse har jeg forsøgt at skrive lidt om et døgn i mit liv. Ikke en dag men et døgn, eftersom jeg sjældent sover mere end to-tre timer ad gangen. Hej sorte rander under øjnene, haha. Hvis du kan lide denne type blogindlæg og gerne vil læse det en anden gang igen, så læg en kommentar her nedenfor. Eller giv det et like på Facebook eller Bloglovin’.

Her kommer et uddrag fra min onsdag på barsel. Normalt er vi til babyrytmik 45 minutter om onsdagen, men det var aflyst denne dag.

Kl.00:00: Jeg færdiggør et blogindlæg til om formiddagen.

Kl.00:15: Min mand er lige kommet hjem fra biografen, og vi snakker sammen om vores aften.

Kl.00:20: Vi bliver afbrudt, da Baby A vågner og er sulten. Jeg giver ham mad.

Kl.00:30: Jeg gør mig selv klar til til at gå i seng. Børster tænder og fjerner makeup.

Kl.01:30: Jeg kan ikke sove og falder først i søvn halv to – alt for sent.

Kl.02:40: Baby A vækker mig og får mad og en ren ble på.

Kl.05:00: Baby A vågner og får mad.

Kl.07:10: Baby A er sulten igen og får mad. Jeg krydser fingre for, han falder i søvn igen. Det gør han heldigvis.

Kl.08:50: Baby A vågner. Vi pludrer lidt og står op. Det er ikke med min gode vilje, at vi står op. Han får en ren ble og rent tøj på. Jeg tager selv hurtigt noget tøj på. Jeans og en bluse.

Kl.09:20: Baby A er sulten og får mad. Imens ringer det på døren. Det er nok en pakke, jeg venter på, men jeg kan ikke gå nogen steder, når jeg ammer. Bare ærgerligt. Jeg kan høre postbudet snakke med en udenfor. Måske er det en nabo.

Kl.09:40: Jeg har planer om, at vi skal besøge min mands arbejdsplads og forsøger at gøre os klar. Baby A har dårlig (læs: helt normal) mave, og jeg når at bruge fire bleer, inden jeg får styr på situationen. Der er afføring over det hele, og samtidig vælger han at tisse. Jeg er nødt til at skifte body og sokker på ham for anden gang i dag.

Kl.10:00: Jeg beslutter mig for, at vi ikke er til pænt brug i dag. Jeg er allerede træt. Orker ikke hvis han skal have dårlig mave hele dagen. Jeg spiser hurtigt en skål yoghurt med müsli. Baby A leger pænt med aktivitetsstativet i stuen imens.

Kl.11: Baby A er sur og træt, så jeg giver ham noget mad. Det er allerede sjette gang i dag, og der er ikke engang gået to timer siden sidst. Han falder i søvn hos mig på ammepuden.

Kl.11:20: Det ringer på døren, og jeg lægger min sovende baby fra mig. Han bliver forskrækket og begynder at hyle. Min nabo fortæller mig, hun har taget imod nogle store, tunge pakker for mig. Hvor sødt! Jeg går over og henter dem hos hende, så snart jeg har fået beroliget min baby.

Kl.11:30: Jeg sætter Baby A i en stol, jeg tager med mig op på badeværelset. Jeg børster tænder, renser ansigt og tager dagcreme, mascara samt eyeliner på. Smækker håret op i en nogenlunde pæn hestehale. Alt sammen med lynets hast.

Kl.11:45: Vi har fået overtøj på og pusletasken og barnevognen er pakket. Baby A er utålmodig for at få bevægelse i barnevognen. Vi bevæger os udenfor. Jeg sætter lydbog i ørerne (“Mine 100 ting” på E-reolen) og åbner min Pokémon Go app. Begge dele er noget der giver mig motivation til at gå en god tur. Snacker to figenstænger jeg fik grebet i farten.

Kl.13:30: Vi er hjemme igen. Jeg har hentet en pakke fra forleden på posthuset. En fødselsdagsgave til min mands niece. Jeg kiggede på kagerne hos bageren og magasinerne i kiosken. Jeg har ikke godt af kage, og jeg når ikke at få kigget i et magasin, før end det er forældet. Baby A sover videre i barnevognen i haven. Jeg får støvsuget i gangen, hvor barnevognen normalt står, og åbnet vinduer. Det er lunt udenfor. Jeg laver danskvand og to toast, som jeg spiser, mens jeg har min mand i telefonen. Jeg får tjekket mails, tjekket status på mit Rejsekort (som er udløbet) og sætter mig til at skrive dette blogindlæg.

Kl.14:30: Baby A vågner fra sin lur i barnevognen. Han er sulten og får mad. De næste par timer går med at underholde ham og skifte ham. Han har stadig lidt dårlig mave.

Kl.16:45: Min baby falder i søvn i sin babynest på sofaen, og jeg prøver at falde i søvn ved siden af ham. Jeg er træt. Det er kun tredje gang, vi sover samtidig midt på dagen. Normalt bruger jeg tiden på at lave noget praktisk, slappe af eller bare kigge på ham.

Kl.17:15: Jeg vågner, og i mellemtiden er min mand kommet hjem. Vi snakker lidt. Jeg laver en toast.

Kl.17:40: Jeg giver Baby A mad, inden jeg kører afsted til frisøren, hvor jeg har en tid kl.18.

Kl.18:40: Jeg er hjemme igen. Min mand og jeg luner noget leverpostej og spiser det på rugbrød som aftensmad. Dejligt og nemt med en baby på armen.

Kl.19:30 Baby A er sulten og får mad igen. Det er tiende gang i dag, og normalt er vi oppe på otte gange.

Kl.20:30: Jeg skifter Baby A, smører ham ind i en god fed creme og giver ham natdragt på.

Kl.21:00: Baby A falder i søvn i mine arme, mens jeg sidder i vores gyngestol i stuen og ser TV. Jeg går op og putter ham i sin seng. Det går heldigvis nemt, da han er helt væk. Resten af aftenen er 100% mig-tid, og jeg laver en chai latte. Jeg snakker med min mand og sidder lidt med min computer. Får bestilt nogle forskellige ting på nettet. Bl.a. en bObles figur og sutter.

Kl.23:15: Jeg giver Baby A mad, da han er vågen og sulten igen. Herefter gør jeg mig selv klar og putter. Jeg er dødtræt, men jeg havde brug for at sidde et par timer for mig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!