Et døgn i mit liv #2

Et døgn i mit liv #2MOMMY MONDAY // Min barsel er ved at rinde ud. Derfor tænkte jeg, det kunne være sjovt med endnu et “et døgn i mit liv”-blogindlæg. Det første skrev jeg i starten af maj, og der er unægteligt sket en hel del siden. Både med sovetider, amning osv. Jeg er stadig træt. Bare på en anden måde, for nu er der altså gang i den. Håber du har lyst til at læse med. Jeg har skriblet for dagen i går, mandag den 12. november 2018. Derfor går lige med ind under Mommy Monday, selvom indlægget først er udgivet i dag. Enjoy.

00:00: Jeg er b-menneske og kan ikke falde i søvn, selvom jeg ligger i min seng. Med en baby i huset, pumper adrenalinen rundt i min krop hele dagen. Jeg ligger med min telefon og kigger på alt og ingenting. Træt men ikke træt nok.

00:50: Nu er jeg så træt, at jeg slukker lyset og trækker dynen højt op om ørerne. Zzzz.

01:30: Baby A hyler inde fra sit værelse. Jeg hiver mig selv op ad sengen og derind. Sidder i gyngestolen og ammer ham. Bander over at internettet er nede på min iPad, så jeg ikke kan se Netflix. Har ikke taget min telefon med.

01:45: Slæber mig tilbage i min seng efter et stop på toilettet. Zzzz…

02:30: Baby A har tabt sin sut. Ind ved siden af og stoppe den i munden på ham.

05:30: Baby A hyler igen. Min mand spørger, om han skal gå derind, men jeg ved, det er spisetid, så jeg hiver mig op. Heldigvis virker internettet igen, så jeg sniger mig til 10 min. af House of Cards.

05:40: Går på toilettet igen. Denne gang på listefødder. Overvejer at skippe håndvasken, så ham den lille ikke vågner. Jeg klarer heldigvis både at vaske hænder og at komme tilbage i seng, selvom vores gulv knirker som bare pokker. Zzzz…

07:30: Nogen er vågen, og denne gang er det op. Jeg trasker ind og henter den lille og en bamse fra sengen. Vi ligger i sengen og snakker og leger. Jeg er ikke rigtig vågen og får et par kærlige (?) klask i hovedet.

08:15: Min mand går ud af døren, og vi står op. Jeg sætter Baby A ned i sin seng, så han kan lege lidt, mens jeg selv gør mig klar. Tager noget afslappet tøj på, renser ansigt og smører creme i ansigtet. Baby A får en ren ble og tøj på. Det hele tager tid uden at tage tid.

09:00: Vi går nedenunder. Jeg sætter ham fra mig og begynder at lave morgenmad til os. Havregrøds-pandekager, ost og blåbær til ham. Yoghurt med frisk pære og diverse toppings til mig.

09:30: Vi er færdige med at spise morgenmad. Går oven på for at skifte ble, men der er ikke noget i den. Børster begge tænder, og jeg sniger mig til et hurtigt toiletbesøg.

09:50: Baby A er træt og klar til dagens første lur. Vi triller afsted.

10:00: Han sover, og jeg stiller barnevognen i haven lidt efter.

10:15: Jeg er kommet ind i huset igen. Kigger lidt på min telefon, rydder op efter vores morgenmad og begynder at støvsuge. Han bryder sig ikke om støvsugeren, så jeg kan ikke støvsuge, mens han er indenfor.

10:45: Der kommer et skrig fra barnevognen. Det var den lur. 45 min. Jeg nåede ikke at blive helt færdig med at støvsuge stueetagen. Vi går ind i huset igen. Baby A er trist og får en ordentlig krammer og en tår vand. Tror godt han kunne have sovet længere. Han er grumpy. Vi kigger på køkkenlamperne og leger med bl.a. LEGO Duplo og bObles.

11:30: Jeg smører lidt rugbrød med smør på til os begge. Vi spiser i køkkenet, mens vi leger.

12:00: Vi går ovenpå. Jeg skal på toilet. Imens leger Baby A pænt i sin seng med nogle bamser. Tiden ovenpå er begrænset, så jeg ser mit snit til at lave lidt uden at tiltrække opmærksomhed. Tager tørretøj af stativet og lægger det på plads. Tørrer bagefter puslebordet af med en våd klud, og vi skifter ble.

12:30: Vi går ned igen. Tænder for P7 og danser rundt i stuen. Han elsker musik og at danse. Jeg begynder at lave frokost til os. Det bliver rugbrødsmadder. Baby A får leverpostej på samt lidt frugt og grønt ved siden af.

13:00: Sundhedsplejersken ringer på, og vi sætter os ned for at spise. Jeg vil gerne have, hun skal se ham spise, fordi det har været et issue sidste gang. Jeg har ikke kunne fornemme, fornår han var sulten. Det går bedre. Vi snakker om alt muligt. Spisevaner, mad, røde kinder, vuggestue, regnfutter og what not. Jeg får ikke rigtigt spist min frokost. Baby A tøffer rundt i hele stuen. Det er sidste gang, vi får besøg af sundhedsplejersken, så jeg giver hende en krammer og siger tak for alt.

14:15: Hun er lige gået, og vi triller ud til en lur. Nogen er virkelig træt. Det regner voldsomt. Da Baby A er faldet i søvn, sniger jeg hans nye uld-luffer af. Beslutter mig for at det er for varmt med dem på. Han bliver åbenbart forskrækket og hyler i 10 lange minutter, inden jeg får ham til at falde til ro igen. Normalt opdager han ingenting. Det står ned i lårtykke stråler.

Læs eller genlæs: Et døgn i mit liv #1

14:40: Jeg er inde i huset igen. Spiser min frokost op og kigger lidt på min telefon. Sender en hurtig status-sms til min mor.

14:50: Det regner så meget, at jeg er i tvivl, om jeg kan høre gråd i babyalarmen. Jeg går ud og tjekker. Han sover sødt. Dumme regn.

15:00: Jeg laver dagens eneste kop kaffe, mens jeg rydder op efter vores frokost og pakker vores RetNemt måltidskasser ud. De kom kl.12, men jeg har ikke haft tid før nu.

15:20: De næste 10-20 min. render jeg ind og ud. Først er sutten røget ud. Så vil han ikke sove. Jeg triller rundt i haven. Det plasker ned. Jeg var ved at give op, men jeg ved også, at det er sjovere for os alle, når han er veludhvilet.

15:50: Jeg er lige blevet færdig med oprydning og opfyldning af madvarer. Endelig. Beslutter mig for at min tid er brugt, så jeg sætter mig ved spisebordet og forsøger at slappe af den sidste tid. Jeg kigger på en striktrøje på nettet, spiser et stykke chokolade og scanner dokumenter ind på mit Google Drev. Jeg forsøger at blive kvit med papir i hjemmet. Væk med det.

16:25: Baby A er vågen, og denne gang er han helt færdig med at sove. Vi triller indenfor og pakker ham ud af dyne og overtøj. Krammer meget og længe. Jeg nyder det. Hans lille varme krop. Vi tænder for radioen igen. Leger i sofaen. Skifter ble.

17:00: Jeg går i gang med aftensmaden, og kort tid efter kommer min mand hjem. Vi snakker, mens jeg laver mad, og drengene leger.

17:50: Vi sætter os ned for at spise. “Kylling i “god sovs” med frisk pasta” fra RetNemt.

18:30: Vi er færdige med at spise. Tænder for TV Avisen og rydder ud af bordet. Leger rundt i stuen.

19:00: Min mand hænger vores ugeplan op i stuen. Der hang en bladholder før, som vi ikke rigtig havde glæde af. Den hang der bare. Nu skal der struktur på hverdagen igen. Vi leger videre.

19:45: Vi går alle tre op og putter. Ren ble, nattøj, børster tænder, kommer creme på kinderne, leger. Jeg henter lige et par Ilse Jacobsen gummistøvler oppe på loftet. Har måske fået solgt dem via DBA.

20:05: Jeg sætter mig i gyngestolen og ammer Baby A, mens jeg ser House of Cards. Han er træt men falder ikke til ro og i søvn med det samme.

20:40: Baby A sover, og jeg går ned i stuen igen. Min mand er ved at vaske op efter aftensmaden og har ryddet alt legetøjet væk. Jeg kører en tur på tanken efter to romkugler. Jeg kører normalt aldrig på tanken, men for nogle uger siden hentede jeg Q8’s app, og jeg har tænkt på deres romkugle-tilbud i flere dage nu. Da jeg kommer tilbage, henter jeg en papkasse i min mands bil. Den skal bruges til at sende gummistøvlerne i.

21:15: Jeg sætter mig hen ved spisebordet og tænder min PC for første gang i dag for at skrive dette blogindlæg. Jeg har små-skrevet på et stykke papir i løbet af dagen, og nu er det tid til at skrive det ind. Optimalt set havde jeg skrevet direkte på min PC eller telefon i løbet af dagen, men det er en umulig opgave, og jeg forsøger samtidig at minimere skærmtiden, når jeg er sammen med min søn. Han skal ikke vokse op med en mor, der glor ned i sin telefon hele tiden. Mens jeg sidder ved min PC, tjekker jeg mails, arbejdsmail, Facebook, et par blogs og forskellige andre ting, samtidig med jeg skriver dette blogindlæg. Sidder også lige og læser samme indlæg tilbage fra maj. Imens jeg surfer rundt og blogger, drikker jeg en kop te og spiser min romkugle.

23:20: Jeg er færdig med at skrive dette blogindlæg. Finder mit kamera frem for at overføre billede til indlægget, redigerer billedet og gør indlægget færdigt.

23:30: Bagefter går jeg op i soveværelset for at pakke en gave ind og skrive et kort. Min mand har fødselsdag i morgen, tirsdag. Vi fejrer ham efter arbejde, men jeg ved, chancen for at få pakket gaven ind og ikke mindst skrevet et kort i løbet af dagen er lille.

23:45: Jeg renser ansigt og gør klar til at putte. Ved at jeg ikke er træt, når jeg først ligger i sengen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!