Et brev til min far

Et brev til min far
Photo credit: Monica Hjelmslund. Mit bryllup. August 2017.

Kære far

Dig

I dag er det præcis to år siden, du forlod denne verden. Vores verden. Mor. Mig. Os alle. Fra den ene dag til den anden. Jeg tænker tit på, hvad de sagde til dig på hospitalet. Om du forstod, hvad de sagde til dig. Om du fortalte os sandheden. Om du fortalte mor sandheden. Vidste du mon, at enden var nær.

Jeg håber, du har det godt, der hvor du er. At vi ses igen en dag.

Dit barnebarn

For hver dag der går, bliver dit barnebarn ældre. Han bliver to år til januar. Jeg er så ked af, du aldrig nåede at møde ham. At han aldrig nåede at møde dig. Du ville have elsket ham. Og han ville have elsket dig. Han ville have tøffet rundt efter dig i din og mors have. Med sin lille hat på hovedet. Råbt “morfar”. Nysgerrigt set dig vande blomster. Plukke kirsebær. Slå græs. Hjulpet dig med at reparere plæneklippere. Han ville servere sandkager for dig. Pyntet med blomster. Han er en lille original. Præcis som du var det. En stor original altså. Han er vild med biler. Han ville have elsket at besøge jer på Fejø. At få en tur på din traktor. Men han kom aldrig til at møde dig.

Mig

Jeg har det godt. For det meste. Livet går op og ned. Men jeg er et godt sted i mit liv. Der har ofte været ting, jeg ville ringe og fortælle dig. Ting jeg ville spørge dig om. Men det kan jeg ikke. Der er sket meget de sidste par år. Og de sidste par måneder. Jeg har udviklet mig meget. Lært at alting ikke handler om mig hele tiden. Lært at sætte mig selv i anden række. Men også lært at passe på mig selv. Beskytte mig selv mod omverdenen. Sige fra.

Mor

Du blev kun 72 år gammel. Mor nærmer sig 70. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det snart er hendes tur. Hendes tur til at forlade mig. Den tanke kan jeg ikke holde ud. Det er ikke mere end et par dage siden, jeg var bange for, det allerede var for sent. Jeg kan ikke undvære hende. Hun er min alting. Jeg er glad for, mor har fået en kæreste. Han holder hende ung. Og glad. Det har hun fortjent. Og haft brug for. Han er god for hende.

Jeg savner dig. Jeg tænker ikke på dig hver dag. Men jeg savner dig hver dag. Vi to skulle have haft meget mere tid sammen. Meget mere.

Kys Buba

Læs eller genlæs: Et farvel til min kære far

Share:

8 Comments

 1. Anne-Marie
  14. oktober 2019 / 18:17

  Så utrolig fint og rørende❤️ Kærligste tanker herfra storesøster❤️

  • Lullumut
   Forfatter
   14. oktober 2019 / 21:32

   Tak, søs <3 Håber du har haft en dejlig fødselsdag i dag :-*

 2. 14. oktober 2019 / 14:44

  Så fint, og rørende. Tanker til dig <3

  • Lullumut
   Forfatter
   14. oktober 2019 / 21:31

   Tak, Stine <3

 3. 14. oktober 2019 / 12:54

  Hvor fint, med en lille livsstatus sendt med tankepost (: <3

  • Lullumut
   Forfatter
   14. oktober 2019 / 13:47

   Tak, og dejligt du synes om det 🙂 <3

 4. Ida Westphall
  12. oktober 2019 / 18:40

  Sikke et smukt brev <3 <3 <3

  • Lullumut
   Forfatter
   14. oktober 2019 / 08:23

   Tak <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet!